Το δορυφορικό σταθμό του Ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα επέλεξε ο Inmarsat για παροχή internet σε πτήσεις πάνω από την Ευρώπη

102

Το Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ θα λειτουργεί ως πύλη μεταξύ διαστήματος-εδάφους

Τον Όμιλο ΟΤΕ και την Ελλάδα επέλεξε ο Inmarsat, ο κορυφαίος πάροχος κινητών δορυφορικών τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, για να εγκαταστήσει την επίγεια δορυφορική υποδομή του European Aviation Network-EAN, για παροχή ευρυζωνικού internet σε πτήσεις πάνω από την Ευρώπη.  

Ο επίγειος δορυφορικός σταθμός που θα εγκατασταθεί στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα θα αποτελέσει πύλη πρόσβασης για το νέο προηγμένο, υπό κατασκευή, δορυφόρο του Inmarsat. Ο δορυφόρος θα επικοινωνεί με τον τερματικό εξοπλισμό των αεροσκαφών (MSS) και θα εξασφαλίζει την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών internet, που προσφέρει ο Inmarsat, με τον OTE να αναλαμβάνει τη λειτουργία τoυ σταθμού δορυφορικής πρόσβασης. 

Το European Aviation Network είναι ένα πρωτοποριακό δίκτυο που θα επιτρέπει σε εκατομμύρια επιβάτες πτήσεων πάνω από την Ευρώπη να χρησιμοποιούν εν πτήσει τα smartphones και τις  άλλες συσκευές τους, όπως θα έκαναν και στο έδαφος. Το ΕΑΝ  θα συνδυάζει τη δορυφορική τεχνολογία του νέου δορυφόρου Inmarsat, με ένα νέο πανευρωπαϊκό επίγειο ευρυζωνικό δίκτυο τεχνολογίας LTE, που θα κατασκευάσει η Deutsche Telekom. 

Ο Πρόεδρος της Inmarsat Aviation, Leo Mondale, δήλωσε σχετικά: «Το European Aviation Network είναι ένα σημαντικό έργο  για τον Inmarsat, την Πολιτική Αεροπορία, και την Ευρώπη. Η συμφωνία με τον Όμιλο ΟΤΕ για εγκατάσταση του δορυφορικού σταθμού πρόσβασης στη Νεμέα είναι ένα από τα ορόσημα αυτού του συναρπαστικού έργου. Ο Όμιλος OTE μας έχει ήδη αποδείξει  την αποτελεσματικότητά του, ως διαχειριστής του σταθμού δορυφορικής πρόσβασης Global Xpress στη Νεμέα. Με μεγάλη μας χαρά, επεκτείνουμε την υπάρχουσα συνεργασία, που διασφαλίζει υψηλής διαθεσιμότητας επικοινωνία, καθώς και οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται με τις συνέργειες των δορυφορικών υπηρεσιών του Inmarsat, GX και EAN, από το ίδιο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών». 

Ο Chief Operating Officer Ομίλου OTE, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, δήλωσε: «Με τη συγκεκριμένη συνεργασία ο όμιλος ΟΤΕ επιβεβαιώνει ότι, πέρα των παραδοσιακών δορυφορικών υπηρεσιών, υποστηρίζει πλέον αξιόπιστα σε διεθνές επίπεδο, την απαιτητική αγορά τεχνολογιών νέας γενιάς που απαιτούν υποδομές και υπηρεσίες εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών. Τα Κέντρα Δορυφορικών Επικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα και τις Θερμοπύλες είναι πλέον από τα σημαντικότερα της ευρύτερης περιοχής της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και μπορούν να εξυπηρετήσουν τους σημαντικότερους δορυφορικούς οργανισμούς παγκοσμίως.»

Σχετικά με τον Inmarsat

Ο Inmarsat plc είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών κινητών δορυφορικών τηλεπικοινωνιών παγκόσμας κάλυψης. Από το 1979 παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες φωνής & δεδομένων υψηλών ταχυτήτων σε κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, και άλλους οργανισμούς, προσφέροντας ένα εύρος υπηρεσιών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη στεριά, τη θάλασσα ή και τον αέρα. Ο Inmarsat απασχολεί περίπου 1.600 υπαλλήλους σε περισσότερες από 60 τοποθεσίες παγκοσμίως, με ταυτόχρονη παρουσία στα σημαντικά λιμάνια, καθώς και στα εμπορικά κέντρα κάθε ηπείρου. Ο Inmarsat είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE: ISAT.L). Περισσότερες πληροφορίες, στο www.inmarsat.com

Σχετικά με τον Όμιλο ΟΤΕ

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα και μαζί με τις θυγατρικές του αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη ΝΑ Ευρώπη. Προσφέρει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, από σταθερή, κινητή τηλεφωνία, ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες τηλεόρασης, μέχρι επικοινωνία δεδομένων υψηλών ταχυτήτων και υπηρεσίες μισθωμένων γραμμών. Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέα δίκτυα στην Ελλάδα με 1,2 δισ. ευρώ επενδύσεις την τρέχουσα τετραετία.  

Σχετικά με τις δορυφορικές υπηρεσίες του ομίλου ΟΤΕ

Μέσω των Κέντρων Δορυφορικών Επικοινωνιών, Νεμέα και Θερμοπύλες, ο ΟΤΕ παρέχει στην παγκόσμια αγορά ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, διασφαλίζοντας Επιχειρησιακή Συνέχεια πιστοποιημένη κατά ISO, για εταιρικούς και οικιακούς πελάτες. Η εμπειρία παροχής δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως καθιστά τον Όμιλο ΟΤΕ ιδανικό συνεργάτη για μέσα ενημέρωσης, Δημόσιους και στρατιωτικούς οργανισμούς, εταιρείες διεθνούς τηλεφωνίας, ναυτιλιακές, παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, καθώς και παρόχους διεθνών επίγειων και δορυφορικών υπηρεσιών. Ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί βασική πύλη εισόδου προς την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Δυτική Ασία.