Τη βουλγαρική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BTC διεκδικεί ο Πάνος Γερμανός

51

Ο Έλληνας επιχειρηματίας περασε στη δεύτερη φαση της διαδικασιας για την απόκτηση της βουλγαρικής BTC η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά με την εμπορική ονομασία Vicacom, ενώ συστρατεύεται στο εγχείρημα με τη Third Point, ένα από τα μεγαλύτερα Αμερικάνικα fund, ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή που εχει ακολουθησει στην Πολωνική αγορά.

Στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών υποστηρίζουν πως πολλοί και διαφορετικοί όμιλοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη Βουλγαρικη BTC και η μάχη θα ειναι μεγάλη. Φαινεται οτι τελικά η «αποχή» τού Πάνου Γερμανού από την κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα του έδωσε τη δυνατότητα μεγαλύτερης εμπλοκής με το εξωτερικό. Ο επιχειρηματίας ελέγχει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Play της Πολωνίας, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 50,3%.

H BTC ιδρύθηκε το 1992 μέσω της διαδικασίας διαχωρισμού των δραστηριοτήτων τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων του πρώην κρατικού μονοπωλίου της Βουλγαρίας. Σήμερα λειτουργεί 2,6 εκατομμύρια γραμμές σταθερής τηλεφωνίας και απασχολεί 10.000 εργαζόμενους.

Η πολωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ελέγχει ο Πάνος Γερμανός διαθέτει σήμερα 13 εκατομμύρια συνδρομητές και μερίδιο 22,3%. 

Πηγή: E2d