Τι μπορείτε να κάνετε με ένα παλιό smartphone

115

Αντί να το πετάξετε, εκμεταλλευτείτε το!

Τα smartphones αποτελούν τον νέο τομέα στα προϊόντα τεχνολογίας που συνεχώς εξελίσσεται και μοιάζει πολύ με την πορεία που ακολούθησαν οι υπολογιστές τη δεκαετία του ’90. Ένα smartphone που αυτή τη χρονιά θεωρείται κορυφαίο, του χρόνου θα είναι μέτριο και τον επόμενο χρόνο -πολύ πιθανό- ξεπερασμένο.

Αν λοιπόν έχετε και εσείς ένα παλιό iPhoneή Android, έχετε τις εξής επιλογές: Μπορείτε να το πουλήσετε για πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που δώσατε όταν το αποκτήσατε, μπορείτε να το ανακυκλώσετε, μπορείτε να το φυλάξετε σε κάποιο συρτάρι, ή μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε όπως θα σας δείξουμε παρακάτω…

Fitness tracker

Εάν έχετε ένα iPhone 4S, μπορείτε να το αναβαθμίσετε σε iOS 8, ή εάν πρόκειται για Androidπου τρέχει κάποια έκδοση από 4.0 και πάνω, και να κατεβάσετε το GoogleFit. Σε κάθε περίπτωση, θα έχετε μια έξυπνη συσκευή που ανάλογα με το λειτουργικό της θα τρέχει το επίσημο app για fitnesstracking. Έτσι, όταν θα πηγαίνετε για γυμναστική θα έχετε μαζί σας μια συσκευή που δεν φοβάστε να σκονιστεί ή και να χτυπηθεί. Επίσης, μπορείτε να βάζετε τη SIM κάρτα σε αυτό το τηλέφωνο για να είστε σε επαφή με την οικογένεια ή τη δουλειά ακόμη και όταν θα πηγαίνετε για τρέξιμο!

E-reader

Ένα παλιό smartphoneμπορεί να χρησιμεύσει ως e-bookreader. Ίσως να μη σας φαίνεται καλή ιδέα να διαβάζετε ηλεκτρονικά βιβλία σε μια μικρή και με χαμηλή ανάλυση οθόνη, αλλά σε ένα ταξίδι γιατί να μη χρησιμοποιήσετε έτσι ένα παλιότερο smartphoneκαι να αφήσετε με γεμάτη μπαταρία το κινητό που χρησιμοποιείτε για την επικοινωνία σας;

Internet radio

Κατεβάστε το Spotifyστο παλιό smartphoneκαι συνδέστε το με ένα καλό ηχείο ηχείο, μετατρέποντάς το σε ραδιόφωνο! Επιπλέον, αν έχετε iPhone 4S ή κάποιο Android (4.3 και άνω), συνδυάστε το με το AppleWatchή με AndroidWear και ελέγξτε την αναπαραγωγή της μουσικής από απόσταση!

Φορητή SD κάρτα

Εάν χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, συνήθως αγοράζετε μια φορητή SDκάρτα. Είναι σχετικά φθηνές και εύκολες στην τοποθέτηση και χρήση. Εάν βρεθείτε όμως σε μια κατάσταση που δεν έχετε φορητή SDcard, «ξεθάψτε» το παλιό smartphoneαπό το συρτάρι και χρησιμοποιήστε το για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

GPS tracker

Αυτή η λύση έχει καλύτερα αποτελέσματα αν χρησιμοποιήσετε ένα smartphoneμε σχετικά μεγάλη οθόνη. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν και στην Ελλάδα συσκευές εντοπισμού GPS των κατοικιδίων σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε στο λουράκι του σκυλιού σας τη συσκευή, να τη συνδέσετε με το παλιό smartphone, και μετά να παρακολουθείτε τη θέση του στον χάρτη. Αυτό που θα χρειαστεί επιπλέον να αγοράσετε είναι μια κάρτα SIM ειδικά για αυτόν τον σκοπό.