Θετικά αποτίμησαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα του ΟΤΕ

60

Οι πρώτες εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το δ’ τρίμηνο είναι θετικές.

 

Πιο αναλυτικά, η UBS σχολιάζει ως καλά τα αποτελέσματα έτους του ΟΤΕ αναφέροντας ότι τα έσοδα ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της ενώ τo EBITDA ξεπέρασε τις προσδοκίες. Ακόμη, ο οίκος αναφέρει ότι οι επιδόσεις τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα  ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων, ενώ αναφέρει ότι για το 2013 το πλάνο αναχρηματοδότησης της εταιρείας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

 

Στην ανάλυσή της, η CITI κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ισχυρές χρηματορροές, τις οποίες χαρακτηρίζει εντυπωσιακές, αναφέροντας ότι ο ΟΤΕ δεν αντιμετωπίζει θέμα χρηματοδότησης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014. Ο ξένος οίκος τονίζει ότι το 4ο τρίμηνο του ΟΤΕ ήταν σύμφωνο με τις προβλέψεις του και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επίδραση της μείωσης των τελών τερματισμού στα αποτελέσματα της κινητής, τις προσπάθειες μείωσης του κόστους και την αύξηση πελατών ADSL.

 

H Morgan Stanley, από την πλευρά της, στη σχετική έκθεση βρίσκει το 4ο τρίμηνο του ΟΤΕ σύμφωνο με τις εκτιμήσεις της, αναφέροντας ότι ακολουθεί τις τάσεις των τριών προηγούμενων τριμήνων.

 

Τέλος, ως μία θετική έκπληξη χαρακτηρίζει  τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ στην Ελλάδα η BNP Paribas.