The Witcher 3: Wild Hunt

112

Κυνήγι τεράτων 

Δολοπλοκίες, αιμοσταγή τέρατα, αμείλικτες στρατιές δολοφόνων, τρομαγμένοι χωρικοί, ξόρκια κι ό,τι άλλο σκοτεινό μπορεί να βάλει ο νους σας. Όλα αυτά συνθέτουν ένα από τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της χρονιάς. Ένα αριστούργημα από την Πολωνία.  

PC, PS4, XboxOne  

Ο Μεσαίωνας υπήρξε ίσως η πιο σκοτεινή περίοδος στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Γι’ αυτόν τον λόγο ακριβώς αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης πολλών συγγραφέων/ποιητών/κινηματογραφιστών/μουσικών/σχεδιαστών κόμικ (μεταξύ πολλών άλλων). Οι θρύλοι, οι δοξασίες, τα σκοτεινά παραμύθια της εποχής έδωσαν σάρκα και οστά σε δεκάδες βιβλία και ταινίες. Αναμφισβήτητα όμως η πιο φωτεινή στιγμή της μεταφοράς τους είναι αυτή των παιχνιδιών μιας και δίδεται στον καθένα από εμάς η μοναδική ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και να επηρεάσει με τις επιλογές του, την εξέλιξη του μύθου. Γιατί άλλο είναι να διαβάζεις ένα σκοτεινό παραμύθι και άλλο να το ζεις σε όλο του το μεγαλείο.  

Αυτή ακριβώς την εμπειρία θα σας χαρίσει το TheWitcher 3: WildHunt. Μια καλοστημένη περιπέτεια που όμοιά της δεν έχετε ξαναδεί. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα παιχνίδι ρόλων και δράσης, προοπτικής τρίτου προσώπου, ενώ η δράση καλύπτεται δυναμικά από πολλαπλές κάμερες. Ήρωάς μας είναι ο αινιγματικός GeraltofRivia, ένας ασπρομάλλης Witcher της εποχής. Ένας ατρόμητος κυνηγός τεράτων με υπερφυσικές δυνάμεις και δυνατότητες. Χειρίζεται τα ξόρκια με την ίδια μαεστρία που κραδαίνει τα ξίφη του ενάντια στους στρατούς των εχθρών του. Για να είμαστε πιο ακριβείς, ο GeraltofRiviaσυνδυάζει τις αρετές ενός κυνηγού με αυτές του μαχητή και του μάγου. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως καταφέρνει να είναι το ίδιο εξαιρετικός σε όλες τις περιπτώσεις.  

Η σεναριακή πλοκή βασίζεται στη περιπλάνηση του ήρωα που αναζητά τη θετή του κόρη. Στην πορεία θα συναντήσει εμπόρους, απλούς χωρικούς, βασιλιάδες, στρατιώτες, μάγισσες, τέρατα, θα δώσει επικές μάχες και θα μάθει νέα θανατηφόρα και μη ξόρκια. Θα ολοκληρώσει αποστολές, θα αποκτήσει πολύτιμα αντικείμενα και θα ανακαλύψει νέους κόσμους. Για την ακρίβεια, ο χάρτης του παιχνιδιού είναι επικά τεράστιος και γι’ αυτόν τον λόγο τις μεγαλύτερες αποστάσεις θα τις καλύψετε έφιππος. Η ποικιλία των αποστολών/προκλήσεων καθώς και των αντίστοιχων σκοπών είναι τόσο μεγάλη που δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξετε μιας και καταφέρνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον αμείωτο από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό. Η εξερεύνηση εξάλλου αποτελεί και τον θεμέλιο λίθο του παιχνιδιού το οποίο και σας αποζημιώνει πλουσιοπάροχα για την προσπάθεια και το ζήλο σας να περιπλανηθείτε.  

Τα περιβάλλοντα εντυπωσιάζουν με τη ζωντάνια αλλά και τη λεπτομέρεια στην απόδοσή τους είτε πρόκειται για κάστρα, είτε για χωριά, είτε για δάση… είτε… είτε… Η μέρα εξελίσσεται δυναμικά καθώς και οι καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για δύο στοιχεία που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας όταν είστε στο κυνήγι τεράτων μιας και επηρεάζουν άμεσα τη συμπεριφορά τους. Αν για παράδειγμα καταδιώκετε έναν λυκάνθρωπο είναι προτιμότερο να μην τον αντιμετωπίσετε νύχτα με ολόγιομο φεγγάρι γιατί τότε οι δυνάμεις του γιγαντώνονται.  

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του μύθου θα έχετε την ευκαιρία/δυνατότητα να εξελίξετε τις ικανότητές σας, να βελτιώσετε το οπλοστάσιό σας όπως και να μαθητεύσετε σε νέα πιο ισχυρά ξόρκια. Λόγω του ότι συχνά πυκνά θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολυάριθμους αντίπαλους θα κληθείτε να επιστρατεύσετε τις γνώσεις σας περί τακτικής στρατηγικής ώστε να τους κατατροπώσετε. Η δυνατότητα να μάχεστε έφιππος αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο συγκριτικό πλεονέκτημα που θα αποδειχτεί σωτήριο.  

Τα γραφικά είναι κινηματογραφικής ποιότητας, η κίνηση ρεαλιστικότατη ενώ η μουσική επένδυση βασίζεται ως επί το πλείστον σε παραδοσιακές συνθέσεις της Πολωνίας, που ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος αλλά και την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.  

Το TheWitcher 3: WildHunt είναι ένα υπέροχο παιχνίδι ρόλων, τεχνικά άρτιο με υψηλό βαθμό αντοχής στον χρόνο. Μια πραγματικά εξαιρετική παραγωγή προσεγμένη σε όλους τους επιμέρους τομείς. Ένα πραγματικό διαμάντι!