The… next best smartphones

98

Και τα καλύτερα έρχονται!

Με τον ρυθμό που εξελίσσονται τα smartphones, το άμεσο μέλλον μάς κρύβει πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις. Και όταν μιλάμε για το άμεσο μέλλον, εννοούμε τις συσκευές που αναμένουμε μέσα στο 2015, και όλες είναι ξεχωριστές η μία μετά την άλλη.

Σε προηγούμενα τεύχη είχαμε ασχοληθεί με διάφορες κατηγορίες έξυπνων κινητών τηλεφώνων που κυκλοφορούν ήδη, βάσει χαρακτηριστικών, τιμής ή τεχνολογικής καινοτομίας. Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τα έξυπνα μοντέλα που θα υποδεχτούν οι αγορές μέχρι το τέλος του 2015!

AppleiPhone 6S

Ακολουθώντας τη στρατηγική παρουσιάσεων της Apple κατά το παρελθόν, πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουμε γνωρίσει το iPhone 6S, το οποίο ακούγεται ότι θα έχει τον ίδιο σχεδιασμό με το iPhone 6.

Εκτός από την οθόνη και τον σχεδιασμό, στοιχεία που δεν αναμένεται να αλλάξουν πολύ από τον προκάτοχό του, σχεδόν σίγουρο θεωρείται η ενσωμάτωση της λειτουργίας ForceTouch. Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα οθόνη που θα ανταποκρίνεται στην πίεση, παράλληλα βέβαια με την αφή, προσφέροντας ίσως στον χρήστη και ένα είδος ανάδρασης. Η λειτουργία αυτή έχει ήδη ενσωματωθεί σε μικρότερη κλίμακα στα Apple Watch και στα trackpads των νέων Retina MacBook και Retina MacBook Pro.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επιβεβαίωση για την ενσωμάτωση του Force Touch στο επόμενο iPhone, αλλά αρκετοί που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στο εξωτερικό πρωτότυπες συσκευές παρατήρησαν ιδιαίτερη ευαισθησία στην οθόνη…

SamsungGalaxyNote 5

Η Samsung έχει καθιερώσει να παρουσιάζει τα νέα προϊόντα της στη σειρά GalaxyS στην αρχή της χρονιάς, ενώ στη σειρά Note προς το τέλος κάθε χρονιάς, κοντά στην έκθεση IFA στο Βερολίνο. Αν λοιπόν συνεχιστεί αυτός ο κύκλος νέων προϊόντων της κατασκευάστριας εταιρείας, τότε περιμένουμε το GalaxyNote 5 σε λίγους μήνες.

Λέγεται λοιπόν ότι το νέο GalaxyNote, το πέμπτο κατά σειρά, θα ενσωματώνει οθόνη 5,9 ιντσών Ultra HD Super AMOLED, με 18 ή 21 megapixels πίσω κάμερα, 5 ή 6 μπροστινή, εσωτερική μνήμη έως 128 GB, σκάνερ δακτυλικών αποτυπωμάτων και συνδεσιμότητα USB-TypeC. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Snapdragon 810 chip θα υποστηρίζεται από τη RAM των 4 GB, specs που ολοκληρώνουν το προφίλ του Note 5.

AsusZenFoneSelfie

Η Asus ετοιμάζεται να ακολουθήσει την τάση και άλλων μεγάλων εταιρειών που παρουσίασαν smartphones με αυξημένες δυνατότητες για selfie φωτογραφίες. Πρόσφατα η HTC ανακοίνωσε το DesireEye με αυτές τις δυνατότητες.

Το ZenFoneSelfie λοιπόν της Asus πρόκειται να εφοδιαστεί με 13 megapixels μπροστινή κάμερα (εκτός από την κύρια στο πίσω μέρος), 5,5 ιντσών οθόνη, Qualcomm Snapdragon 615 chipset, και φυσικά Android λειτουργικό σύστημα.

XperiaZ3+

Το επόμενο κινητό που θα διαδεχτεί το SonyXperiaZ3 είναι το XperiaZ3+, το οποίο θα ακολουθεί τον σχεδιασμό του Z3 αλλά θα διαφοροποιούνται τόσο στην μπροστινή κάμερα όσο και στο «τσιπάκι» του επεξεργαστή. Πιο συγκεκριμένα, για το XperiaZ3+ έχει διαρρεύσει ότι θα εξοπλίζεται με τον OmniBalance σχεδιασμό του XperiaZ4, 5.2-inch Full HD οθόνη, 20,1 megapixels πίσω κάμερα και 5 megapixels μπροστινή, Snapdragon 810 και 3 GB RAM, λεπτότερες και ελαφρύτερες διαστάσεις, στα 6,9 χιλιοστά και 144 γρ.

MotorolaMotoX (2015)

Η πρώτη και η δεύτερη έκδοση του MotoX της Motorola έκαναν την εμφάνισή τους τον Αύγουστο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν ακόμη η εταιρεία ανήκε στην Google. Πλέον ανήκει στη Lenovo, και η τρίτη έκδοση του πετυχημένου MotoX είναι καθ’ οδόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, 5,2 ιντσών QHDAMOLEDοθόνη, ένας QualcommSnapdragon 808 επεξεργαστής, 4 GBRAM, 32/64 GBαποθηκευτικός χώρος, μια 16 megapixelsClearPixelκάμερα, 5 megapixelsμπροστινή κάμερα, καθώς και μια μπαταρία 3.280 mAh.

HuaweiP8 Max

Η Huawei όχι μόνο παρουσίασε μια νέα ναυαρχίδα πριν λίγο καιρό, το HuaweiP8, αλλά και ετοιμάζει ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό μοντέλο για τη συνέχεια της χρονιάς. Το HuaweiP8 Max θα ενσωματώνει μια τεράστια οθόνη 6,8 ιντσών, με ανάλυση 1.920 x 1.080 pixels. Μπορούμε να περιμένουμε ισχυρές επιδόσεις και μια δυνατή μπαταρία που θα αντέχει δύο ολόκληρες ημέρες, κάμερες μπροστά και πίσω, και φυσικά το Android με το EmotionUI της εταιρείας.