Θα καταφέρουν τα νέα Galaxy να ξεχωρίσουν μετά το φιάσκο με το Note 7;

791

Αποκαλύφθηκε χθες το πολυαναμενόμενο S8, το πρώτο νέο κινητό που παρουσιάζει η Samsung μετά το περσινό φιάσκο που οδήγησε στην απόσυρση όλων των συσκευών Galaxy Note 7 λόγω ελαττωματικών μπαταριών που είχαν τάση ανάφλεξης.

Δύο εκδοχές παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη με καμπύλες οθόνες 15,75 εκ. και 14,73 εκ. αντίστοιχα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καμπύλες οθόνες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Τα νέα μοντέλα θα διατεθούν στην αγορά στις 21 Απριλίου.

Οι αμερικανικές εταιρείες επικοινωνιών T-Mobile US και Verizon Communications ανακοίνωσαν ότι οι συσκευές θα διατεθούν προς πώληση στα περίπου 700 δολάρια (651 ευρώ) το μοντέλο της μικρότερης οθόνης και περίπου 850 δολάρια (791 ευρώ) αυτό της μεγαλύτερης.

Μεταξύ άλλων οι καινούργιες συσκευές περιλαμβάνουν μια νέα υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (Bixby), με ένα σύστημα με φωνητικές εντολές αντίστοιχες με την γνωστή “Siri” της Apple.

Υπάρχει επίσης και μια νέα εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν τις συσκευές τους κοιτώντας τις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αυτοαναφλεγόμενες συσκευές του Galaxy Note 7 αποσύρθηκαν τον Οκτώβριο, δύο μήνες μετά την εμφάνισή τους στην αγορά, και η απόσυρσή τους ήταν ιδιαίτερα ζημιογόνος για την εταιρεία, σύμφωνα με επενδυτές και αναλυτές.

Το ερώτημα λοιπόν που αβίαστα προκύπτει είναι αν θα καταφέρει η εταιρεία να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς μετά το πολύκροτο φιάσκο του Note 7…