Τέλος τα smartphones για την BlackBerry

74

Αποδεχόμενη την ήττα της σε μια μάχη που έχει προ πολλού χάσει από την Apple και τη Samsung, η καναδική εταιρεία που εφηύρε το smartphone σταματά την κατασκευή του.

Η BlackBerry παραδίδει την παραγωγή σε εταίρους του εξωτερικού και στρέφει εξολοκλήρου την προσοχή της στις πιο κερδοφόρες και αναπτυσσόμενες δραστηριότητες λογισμικού.

Παράλληλα, η αφαίρεση των δραστηριοτήτων smartphones, που χάνουν χρήματα για την εταιρεία, από τα βιβλία της, θα καταστήσει ευκολότερο για την BlackBerry να βρίσκεται διαρκώς σε κερδοφορία, τονίζει το Bloomberg.

Ήδη από όταν πήρε τα ηνία της εταιρίας ο John Chen ως διευθύνων σύμβουλος πριν από σχεδόν τρία χρόνια, άρχισε να αναθέτει κάποια κομμάτια της παραγωγής στην Foxconn Technology Group. «Αυτή είναι η ολοκλήρωση της εξόδου τους», εξήγησε ο Colin Gillis, αναλυτής στην BGC Partners. «Ο Chen ιστορικά είναι CEO με ειδίκευση στο λογισμικό. Επιστρέφει σε αυτό που ξέρει καλύτερα: μεγαλύτερα περιθώρια και επαναλαμβανόμενα έσοδα».

Ο ειδικός ανέφερε ότι ο Chen θα μπορέσει να εκτελέσει την στρατηγική του στο λογισμικό, αρκεί να διατηρήσει τα κόστη εκεί που πρέπει και να κρατήσει μετρητά στον ισολογισμό.

Η BlackBerry διευκρίνισε ότι έχει κλείσει συμφωνία αδειοδότησης με μια ινδονησιακή εταιρεία που θα κατασκευάζει και θα διανέμει συσκευές με το εμπορικό της σήμα. Περισσότερες τέτοιου είδους συμφωνίες είναι «στα σκαριά», με Κινέζους και Ινδούς κατασκευαστές.

Η τεχνολογική εταιρεία θα συνεχίσει να σχεδιάζει εφαρμογές για smartphones και μια εξαιρετικά ασφαλή έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android της Alphabet.