Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια βλάπτουν… το Wi-Fi!

417

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο χαλάει τη λήψη Wi-Fi. Είναι ειρωνικό, αλλά αν θέλεις να έχετε καλό ασύρματο Internet μέσα στη θαλπωρή των γιορτών, τότε μάλλον ΔΕΝ θα πρέπει να στολίσεις.

Πέρα από την πλάκα, είναι αλήθεια ότι τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούν να παρεμβληθούν στην ασύρματη σύνδεση του υπολογιστή ή του smartphone σου με το router. Αυτό δείχνει έρευνα της Ofcom, της κανονιστικής αρχής για τις επικοινωνίες στη Μ. Βρετανία.

H ρυθμιστική αρχή για τις επικοινωνίες στη Μ. Βρετανία λέει ότι ιδανικά τα router θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού και σε ύψος και όχι στο δάπεδο. Μάλιστα, η Ofcom κατασκεύασε και διαθέτει δωρεάν app για τον έλεγχο του Wi-Fi στο οικιακό περιβάλλον. Το Ofcom Wi-Fi Checker κάνει μία σειρά από μετρήσεις και διαγνωστικούς ελέγχους.

To Ofcom Wi-Fi Checker δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον έλεγχο του δικού σας και όχι μόνο Wi-Fi το WiFi Analyzer για Android, ενώ για το iOS κλασική επιλογή είναι το AirPort Utility.