Τα βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου μόνο στον ΟΤΕ TV

89

Την απονομή των 27ων βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που είναι γνωστά και ως τα ευρωπαϊκά Όσκαρ, θα προβάλει, για 2η συνεχή χρονιά, αποκλειστικά ο OTETV. Την εντυπωσιακή τελετή, όπου συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι αστέρες του ευρωπαϊκού σινεμά, θα μπορούν να δουν οι συνδρομητές του OTETVτην Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 22.00,στο OTECINEMA 2.

Στα φετινά Βραβεία συμμετέχουν πολλές ταινίες που προβάλλονται ή προγραμματίζεται να προβληθούν σε α’ τηλεοπτική προβολή στα κινηματογραφικά κανάλια του ΟΤΕ TV μέσα στο επόμενο διάστημα, όπως τα υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας Nymphomaniac του Λαρς φον Τρίερ (συνολικά 3 υποψηφιότητες), Ida του Πάβελ Παβλικόφσκι (συνολικά 4 υποψηφιότητες) και Χειμερία Νάρκη του Νουρί Μπιλτζέ Τσεϊλάν που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό φεστιβάλ Κανών (συνολικά 3 υποψηφιότητες). Μόνο στον ΟΤΕ TVπροβάλλονται επίσης το υποψήφιο στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ Sacro GRA του Τζιανφράνκο Ρόσι, το Ανθρώπινο Κεφάλαιο του Πάολο Βίρτζι με 2 υποψηφιότητες, καλύτερης σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας για την πρωταγωνίστριά του Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, καθώς και το υποψήφιο στην κατηγορία της κωμωδίας Σαββατοκύριακο στο Παρίσι.

Αφιέρωμα OTECINEMA 2 σε ταινίες που διακρίθηκαν στα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Στο πλαίσιο της κάλυψης της κορυφαίας διοργάνωσης, το OTECINEMA 2 φιλοξενεί ένα πλούσιο αφιέρωμα με 3 ταινίες κάθε Τρίτη έως τη βραδιά της απονομής (20.00, 22.00 & 00.00), οι οποίες ήταν υποψήφιες ή βραβεύτηκαν στα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Θα προβληθούν, μεταξύ άλλων, το δράμα μυστηρίου LadiesinLavender (Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, 20.00) με τις Τζούντι Ντέντς και Μάγκι Σμιθ, που κέρδισαν 2 υποψηφιότητες για τις ερμηνείες τους και το αριστούργημα του Μάικλ Χάνεκε Αγάπη(Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, 23.40) που, εκτός από τα 4 βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, έχει κερδίσει Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.        

Μέσα από τα κινηματογραφικά του κανάλια, ο ΟΤΕ TVπροβάλλει περισσότερες από 500 πρεμιέρες, 2000 ταινίες το χρόνο από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή, καθώς επίσης 100 κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές.