Τα sms αλλοιώνουν τη… σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων

75

Ένας στους επτά μαθητές Γυμνασίου στο Λος Άντζελες που έχει κινητό τηλέφωνο και έχει στείλει κάποιο μήνυμα ή φωτογραφία σεξουαλικού περιεχομένου έχει περισσότερες πιθανότητες να υιοθετήσει μια ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, σύμφωνα με μελέτη που βασίζεται σε δημοσκόπηση του 2011.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Pediatrics, συμπεραίνει ότι οι έφηβοι στο Λος Άντζελες που είχαν στείλει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου είχαν επταπλάσιες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά δραστήριοι σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν στείλει ποτέ.

«Αυτό που πραγματικά θελήσαμε να μάθουμε είναι αν υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην αποστολή τέτοιων μηνυμάτων και την παρακινδυνευμένη σωματική συμπεριφορά. Και η απάντηση είναι πολύ έντονα ‘ναι’», είπε ο Έρικ Ράις, ερευνητής κοινωνικών δικτύων στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και επικεφαλής της έρευνας.

Στις αρχές του καλοκαιριού μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα μαθητών Γυμνασίου στο Χιούστον του Τέξας διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις εφήβους είχε στείλει γυμνή του φωτογραφία με μήνυμα από το κινητό του ή με email και ότι οι μαθητές αυτοί είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν ριψοκίνδυνο σεξ.

Τα πορίσματα του Ράις βασίζονται στις απαντήσεις 1.839 μαθητών σε Γυμνάσια του Λος Άντζελες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν λατινοαμερικανοί.

Τα τρία τέταρτα από αυτούς είχαν κινητό το οποίο χρησιμοποιούσαν συστηματικά.

πηγή:Ημερησία