Τα παιδιά στο επίκεντρο της Στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας στη Wind

62

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στα παιδιά και τα δικαιώματα που αυτά έχουν, η WINDγιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου και υπενθυμίζει την ανάγκη να προστατεύουμε την παιδική ηλικία κάθε μέρα.

Μόνο την τελευταία εξαετία, η WINDέχει επενδύσει περισσότερα από 1,2 εκατ. Ευρώ με κύριο στόχο να στέκεται δίπλα στα παιδιά σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις, αλλά και μέσα από ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, είτε αφορούν σε βασικές ανάγκες επιβίωσης, είτε στην προφύλαξη τους από κάθε είδους κακοποίηση ή εκμετάλλευση, είτε στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και το παιχνίδι, είτε απλά στην παρουσία τους ως ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Ενδεικτικά, η WIND:

ü  από το 2010 μέχρι σήμερα έχει στηρίξει περισσότερες από 50 Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσειςαπό όλη την Ελλάδα που έχουν στο επίκεντρο δράσης τους παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. 

ü  έχει προσφέρει σε πάνω από 400 σχολείαπου βρίσκονται σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές του τόπου μαςσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό προασπίζοντας έτσι το δικαίωμα όλων των παιδιών για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη γνώση.

ü  έχει στηρίξει 5 παιδικές εκδόσεις, ανάμεσά τους η έκδοση της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιου και Εφήβου) «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» από το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και το βιβλίο «Στέλιος Κυριακίδης – Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό» των Σγουρού Γιώργου και Κοντού Ασημίνας με θέμα την αξία της προσφοράς και του “ευ αγωνίζεσθαι” .

Περισσότερες δράσεις και πρωτοβουλίες για τα παιδιά από την WINDστην επίσημη σελίδα της εταιρείας στο διαδίκτυο www.wind.gr.