Τα ομορφότερα Κότερα που διασχίζουν τις θάλασσες παγκοσμίως

314

  

Τα ομορφότερα κότερα που διασχίζουν τις θάλασσες παγκοσμίως Τα ομορφότερα Κότερα που διασχίζουν τις θάλασσες παγκοσμίως [εικόνες]

Τα ομορφότερα Κότερα που διασχίζουν τις θάλασσες παγκοσμίως 
Εν όψει καλοκαιριού σας παρουσιάζουμε τα κομψότερα και πιο εντυπωσιακά πλεούμενα που κυκλοφορούν στις θάλασσες του κόσμου.

Τα γιώτ αυτά ανήκουν συνήθως σε ιδιώτες, αν και έχουν συχνά ναυλωθεί για δεκάδες χιλιάδες δολάρια την εβδομάδα…

Tango

Το πρώτο γιώτ ονομάζεται Tango και χάρισε στον Ολλανδό Feadship το βραβείο της Θαλαμηγού της Χρονιάς. Το 252,8 ποδιών σκάφος, φτιάχτηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους και διαθέτει καταλύματα για 12 άτομα, κατάστρωμα ενός ιδιοκτήτη, σαλόνι ομορφιάς, αίθουσα μασάζ και ένα υπαίθριο κινηματογράφο. Παρόλο το βάρος του, τέσσερις ισχυροί κινητήρες κινούν το Tango με την κορυφαία ταχύτητα των 22 κόμβων.

 

Serene
Ακολουθεί το Serene, το δέκατο μεγαλύτερο γιώτ του κόσμου και το μεγαλύτερο γιώτ που κέρδισε ποτέ βραβείο. Είναι 439,3 μέτρα μήκος, κοιμίζει 24 άτομα και η κατασκευή του κόστισε 330 εκατομμύρια δολάρια. Περιλαμβάνει ελικοδρόμιο, κινηματογράφο, χώρο για τα εταιρικά διοικητικά συμβούλια και ακόμα και ένα παιδότοπο για τα παιδιά, ενω το πλήρωμα των 52 ατόμων έχει δικά του ξεχωριστά διαμερίσματα. Φημολογείται ότι ανήκουν στο Γιούρι Σεφλερ, ιδιοκτήτη της ρωσικής εταιρείας της βότκας Stolichnaya, και είναι διαθέσιμο για ενοικίαση.

 

Antares III
To Antares III, αν και επισκιάζεται λίγο απο τα υπόλοιπα βραβευμένα γιώτ, αφού αριθμεί μόνο 100 μέτρα μήκος, έχει πραγματικά εκλεπτυσμένο σχεδιασμό. Χτισμένο στο ναυπηγείο Yachting Developments της Νέας Ζηλανδίας το Μάιο του 2011, το κότερο κάνει εκτεταμένη χρήση των σύνθετων δομών και έχει επικάλυψη Kevlar για αντοχή στην κρούση.

 

Aurelia
To τέταρτο στη σειρά, το Aurelia, το οποίο πήρε το όνομά του απο τη Λάντσια Αουρέλια, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με κινητήρα V6, κέρδισε το βραβείο ταχύτητας. Παρά τον εντυπωσιακό κραυγαλέο χρωματισμό του σκάφους, ο ιδιοκτήτης προτιμά να μείνει ανώνυμος

 

Helix
Aν το πορτοφόλι σας σηκώνει την αγορά τέτοιων πολυτελών σκαφών, τότε είσαστε τυχεροί, αφου το Helix που ακολουθεί, τίθεται προς πώληση. Αριθμεί 5 καμπίνες, η καθεμία με αυτόνομο μπάνιο και μπορεί να γίνει δικο σας μόνο με  42 εκατομμύρια δολλάρια!

 

Kaiser
To επόμενο σκάφος, ονόματι Kaiser, είναι σχεδιασμένο για να εκπληρώνει τα Γερμανικά πρότυπα του design. Δεν είμαστε σίγουροι για την απήχηση που έχουν τα περίτεχνα μαρμάρινα πατώματα ή η επένδυση απο ξύλο Ovangkol της Δυτικής Αφρικής στη Γερμανία, αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρο φανταχτερό.

 

Numptia
Ένας ακόμη επάξιος νικητής του Neptune award, το μήκους 229 ποδιών Numptia σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Κατασκευάστηκε για κάποιον Αμερικάνο επιχειρηματία Ιταλικής καταγωγής και κάθε αντικείμενο μέσα στο γιώτ (ακόμα και τα Θιβετιανά χαλιά) σχεδιάστηκαν ειδικά για να συμπριληφθούν σε αυτό το γιώτ.

 

Satori
Oι περισσότεροι ιδιοκτήτες γιώτ κρύβονται απο τα φώτα της δημοσιότητας, όχι όμως και ο Έρικ Μπένσον. Ο ιδρυτής της Pacific Coast Steel έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις, εκθειάζοντας τις αρετές της ζωής του yachting, ενω έχει ταξιδέψει με το μήκους 163 ποδιών Satori σε όλη τη Μεσόγειο και την Καραϊβική

 

Vertigo
Τελευταία αφήσαμε την 7η μεγαλύτερη θαλαμηγό του κόσμου, το εντυπωσιακό Vertigo του Ρούπερτ Μέρντοχ μήκους 220 ποδιών. Το έχει διακοσμήσει ο Κριστιάν Λιαιγκρ και διαθέτει γυμναστήριο καθώς και πέντε καμπίνες πολυτελείας. Αν διαθέτετε 300.000 δολλάρια για τα ανταλλακτικά, μπορεί να γίνει δικό σας για μία εβδομάδα.


 
Πηγή: iefimerida