Τα δέκα καλύτερα smartwatches για gadgetάκηδες και λάτρεις του κλασικού ρολογιού

4412

 Τα καλύτερα μοντέλα έξυπνου ρολογιού που ξεχωρίζουν όχι μόνο για τις προηγμένες λειτουργίες που διαθέτουν αλλά και για το όμορφο, διακριτικό και μοναδικό τους στυλ.

Σίγουρα θα έχετε δει αρκετούς ανθρώπους να φορούν smartwatch και θα αναρωτηθήκατε για ποιον λόγο κάποιος να επιλέξει… ένα ακόμη ρολόι. Μα, το smartwatch δεν είναι ένα απλό ρολόι, είναι ένας έξυπνος υπολογιστής στον καρπό του χεριού, από τον οποίο μπορείς να δεις τα μηνύματα που έχεις λάβει, να επικοινωνήσεις και πολλά άλλα που θα σε διευκολύνουν στην καθημερινότητά σου.

Apple Watch 2
Ήταν το Apple Watch που καθιέρωσε όχι μόνο τη νέα αυτή αγορά αλλά και το look & feel όλων των smartwatches που δεν αποτελούν απογόνους της παραδοσιακής ωρολογοποιίας. Είναι το Apple Watch 2 που συνεχίζει την απόβαση με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά: με GPS, αδιάβροχο σε βάθος 50 μέτρων και μπόλικα νέα apps είναι κάτι μεταξύ ρολογιού και μικροσκοπικού iPhone.

Sony Smartwatch 2
Τρέχει Android και κοστίζει λιγότερο από τα μισά ενός Apple Watch 2, ενώ κάνει πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα. Προφανώς και προκαλεί το αντίστοιχο του διλήμματος «γκλαμουράτο iPhone ή φτηνό Android;», αλλά στο επίπεδο των smartwatches.

Moto 360 Sport
H Motorola επέλεξε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του δικού της Smartwatch στα σπορ χαρακτηριστικά του. Και καλά έκανε, γιατί ποιος ο λόγος να βγάλει ένα ακόμη Apple Watch όταν υπάρχει το Apple Watch;

Pebble Time Steel
H Pebble είναι ένα startup που λίγη σχέση θα είχε κανονικά με τις μεγάλες εταιρείες που φτιάχνουν τέτοιου είδους smartwatches, αν δεν είχε επιλέξει να κοπιάρει αισθητικά το Apple Watch. Η νέα version, πάντως, που φέρει το όνομα Steel λόγω της ατσάλινης κάσας του, ξεφεύγει λίγο από τον προηγούμενο σχεδιασμό και δείχνει κάπως vintage.

TAG Heuer Connected
Με διάφορες οθόνες που παραπέμπουν σε -τι άλλο;- καντράν των bestsellers της TAG Heuer, το Connected τρέχει Android και σου λέει τον καιρό, σε προπονεί, σε χρονομετρά και όλα αυτά με την αισθητική ενός αναγνωρισμένου brand της παραδοσιακής ωρολογοποιίας.

 

Breitling Exospace B55
Περισσότερο ένα εργαλείο για πιλότους από μια εταιρεία που ξέρει να φτιάχνει εκπληκτικά aviation watches, παρά ένα gadget, το Exospace B55 ίσως είναι η πιο ασφαλής επιλογή για όποιον φοβάται να βουτήξει στον ωκεανό των smartwatches, αλλά την ίδια ώρα θέλει να ξεφύγει λίγο από την υπερβολική «παράδοση» της ωρολογοποιίας.

Samsung Gear S3
Το στοίχημα για τη Samsung στην αγορά των smartwatches ήταν να μην έρθει δεύτερη -αντιγράφοντας το concept του Apple Watch. Πολύ σοφά λοιπόν οι Κορεάτες προτίμησαν να σχεδιάσουν ένα gadget που μοιάζει περισσότερο με «κανονικό» ρολόι.

Huawei Watch
Μπορεί να μοιάζει ολόιδιο με το S3 (και να έχει την ίδια τιμή), αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Κινέζοι σχεδίασαν έτσι το smartwatch τους πριν τους Κορεάτες…

Mondaine Helvetica 1 Smartwatch
Με αναλογικό καντράν, κανονικά δεν θα έπρεπε να κατατάσσεται στην κατηγορία των smartwatches. Αλλά το υποκαντράν στο 6 μετράει τη φυσική σου δραστηριότητα και συνδέεται με το smartphone σου, οπότε τελικά το εν λόγω μοντέλο είναι ένα υβρίδιο μεταξύ «κανονικού» και smartwatch.