Συναγερμός στις ΗΠΑ για τις κυβερνοεπιθέσεις

106

Μεγάλης κλίμακας «κυβερνοεπιθέσεις», που θα μπορούσαν να καθηλώσουν την αμερικανική οικονομία και να αποσυντονίσουν τις κρατικές υπηρεσίες, αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τις ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ.

 

Απευθυνόμενος στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Κλάπερ ανέφερε ότι η απειλή επιθέσεων μέσω Διαδικτύου είναι νούμερο ένα προτεραιότητα και αποτελεί ακόμα σοβαρότερο μέλημα από ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ή η οικονομική κρίση.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κόσμος εφαρμόζει ψηφιακές τεχνολογίες ταχύτερα από την ικανότητά μας να κατανοήσουμε τις συνέπειες που μπορεί να έχουν αυτές στην ασφάλεια», είπε ο Κλάπερ, τονίζοντας ότι οι εν λόγω τεχνολογίες είναι πολύμορφες και αλληλοσυνδεόμενες.

 

Ο ίδιος δήλωσε στην επιτροπή ότι «η σοβαρότητα και η ποικιλομορφία των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα στον τομέα του «κυβερνοχώρου» αυξάνονται σε καθημερινή βάση».

Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη απειλή, υπάρχει μόνο «μια μικρή πιθανότητα», μέσα να επόμενα δύο χρόνια, η χώρα να πληγεί από μια τέτοιου είδους επίθεση, η οποία θα είχε «ως αποτέλεσμα» τον αποσυντονισμό κρατικών υπηρεσιών, όπως αυτή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε ο Κλάπερ.