Συναγερμός στην Apple – αυξήθηκαν διεθνώς τα περιστατικά διογκωμένης μπαταρίας του iPhone 8 Plus

416

Συναγερμός έχει σημάνει στην Apple λίγες μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση των νέων iPhone, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι στο νέο μοντέλο iPhone 8 Plus οι μπαταρίες διογκώνονται με αποτέλεσμα οι συσκευές να ανοίγουν στα δύο.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, η Apple εξετάζει αυτήν τη στιγμή πολλαπλές αναφορές από Ασία, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη για μπαταρίες που οδήγησαν στο να σπάσει η συσκευή του νέου iPhone 8 Plus.

Τουλάχιστον πέντε αναφορές εξ αυτών κάνουν λόγo για παραμορφωμένες συσκευές κινητών τηλεφώνων, όπου διογκώθηκαν οι μπαταρίες και οι οθόνες αποσπάστηκαν από το περίβλημα αλουμινίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα προβλήματα έχουν παρατηρηθεί συγκεκριμένα σε Ελλάδα, Καναδά, Ταϊβάν, Ιαπωνία και Χoνγκ Κoνγκ. Μάλιστα το γεγονός ότι τα συμπτώματα είναι κοινά σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, καθιστά το σενάριο να πρόκειται απλά για μια ελαττωματική παρτίδα, λιγότερο πιθανό.

Εκπρόσωπος της Apple ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ερευνά τα περιστατικά και ενημέρωσε ότι ορισμένες από τις συσκευές που παρουσίασαν το πρόβλημα εξετάζονται από ειδικούς.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που η Apple θέλει επειγόντως να επιλύσει καθώς εξαιτίας της διογκωμένης μπαταρίας υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης της συσκευής.