Συμφωνία Nova-Παναθηναϊκού για τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας

79

Μέσω των αθλητικών καναλιών της Nova θα μεταδίδονται οι αγώνες και των 18 ομάδων της Σούπερ Λίγκας ώς και το 2017, καθώς διευθετήθηκε και η τελευταία εκκρεμότητα που αφορούσε τους αγώνες του Παναθηναϊκού.

 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος: «η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα συμμετέχει στην Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, μέσω των καναλιών Novasports, για τις αγωνιστικές περιόδους 2015-2016 και 2016-2017».

Σύμφωνα με τη Σούπερ Λίγκα, η εξέλιξη αυτή είναι αυτονόητα θετική για όλους, καθώς από την πρώτη στιγμή επιθυμία του συνεταιρισμού αλλά και της Nova, ήταν στην επέκταση αυτή της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης, να συμμετέχει το σύνολο των ΠΑΕ μελών του συνεταιρισμού.

Λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές.

 

Πάντως το τελικό ποσό που εισπράττει κάθε ομάδα της διοργάνωσης για τη μετάδοση των αγώνων της προκύπτει από τρεις εξής συνιστώσες:

– Ένα ποσό μοιράζεται ισόποσα σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα. – Ένα ποσό προκύπτει από την βαθμολογική θέση της κάθε ομάδας και – Ένα ποσό, το μεγαλύτερο, αφορά την εμπορική αξία της ομάδας.