Στην Apple το 91% των παγκόσμιων κερδών από smartphones!

128

Επίπεδα ρεκόρ άγγιξε το μερίδιο της Apple στα κέρδη της παγκόσμιας βιομηχανίας έξυπνων τηλεφώνων το τρίτο τρίμηνο παρά τις μειούμενες πωλήσεις των iPhones, όπως κατέδειξε νέα έρευνα της Strategy Analytics.

Τα λειτουργικά κέρδη από smartphones άγγιξαν στο τρίμηνο τα εννέα δισ. παγκοσμίως, ενώ το μερίδιο της Apple από αυτά ήταν στο 91%. Σύμφωνα με έκθεση της ερευνητικής εταιρίας που δημοσιεύθηκε σήμερα, το ποσοστό αντιστοιχεί σε 8,19 δισ. δολάρια για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.

Όπως εξηγεί το CNBC, η Apple έχει τα υψηλότερα περιθώρια στη βιομηχανία έξυπνων τηλεφώνων, χάρη στους εξαιρετικά πιστούς στο iPhone πελάτες της. Σημειώνεται δε, ότι τα εντυπωσιακά στοιχεία έρχονται αφότου η εταιρία ανακοίνωσε τρία συνεχόμενα τρίμηνα υποχωρήσεων στις πωλήσεις του εμβληματικού προϊόντος της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του οικονομικού έτους της Apple, τα οποία συνέπεσαν με την έρευνα της Strategy Analytics για το τρίτο τρίμηνο, η εταιρία εμφάνισε λειτουργικά κέρδη ύψους 11,76 δισ. δολαρίων συνολικά και όχι μόνο από τα κινητά τηλέφωνα –η Apple δεν δημοσιεύει ξεχωριστά αποτελέσματα για τη μονάδα iPhones. Το μικτό περιθώριο κέρδους ήταν στο τρίμηνο 38%.

«Η ικανότητα της Apple να τιμολογεί και να ελαχιστοποιεί τα κόστη παραγωγής είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή και το iPhone συνεχίζει να παράγει τερατώδη κέρδη», τόνισε η Linda Sui, επικεφαλής στην Strategy Analytics.

Το διεθνές δίκτυο, πάντως, επισημαίνει ότι ένας από τους λόγους για το μερίδιο-ρεκόρ στα παγκόσμια κέρδη, ήταν το γεγονός ότι άλλοι παίκτες στην αγορά έξυπνων τηλεφώνων κατέγραψαν πτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η εκτίμηση της Strategy Analytics είναι πιο συντηρητική έναντι άλλων μελετών: νωρίτερα αυτό το μήνα, η BMO Capital Markets έδωσε στην εταιρία μερίδιο 103,6% από τα παγκόσμια κέρδη και δικαιολόγησε το +3,6% λέγοντας πως άλλοι πωλητές, όπως οι HTC και LG, έχασαν χρήματα.

Μετά την Apple αλλά πάρα πολύ πίσω, βρέθηκε η κινεζική Huawei που κατόρθωσε να πάρει ένα 2,4% των παγκόσμιων λειτουργικών κερδών που κατέγραψε η αγορά έξυπνων τηλεφώνων το τρίτο τρίμηνο. Η Samsung, ο κύριος αντίπαλος της Apple, δεν αναφέρεται καν στην έκθεση της ερευνητικής εταιρίας.