Η Vodafone προτιμώμενος πλειοδότης για τη Cyta Hellas

508

Η Vodafone Ελλάδας αναδείχτηκε προτιμητέος επενδυτής για την εξαγορά της Cyta Hellas, όπως ανακοινώθηκε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση και των δύο μερών είναι η συμφωνία να υπογραφεί πολύ σύντομα.

Η ανακοίνωση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου:

Η ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ανακοινώνει ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και της θυγατρικής της εταιρείας DIGIMED COMMUNICATIONS LTD (Πωλητές), στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξαν, ανακήρυξαν την Πέμπτη 18/1/2018 την εταιρεία VODAFONE – PANAFON HELLENIC TELECOMMUNICATIONS S.A. ως προτιμώμενο πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας CYTA HELLAS TELECOMMUNICATIONS S.A.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος) ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι των Πωλητών κατά την εν λόγω συναλλαγή

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο κατατέθηκαν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τόσο από την Vodafone όσο και από τη Wind, παρότι όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας ενδιαφέρον είχε δηλώσει και η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στον Χονγκ Κονγκ, Hong Kong Telecom (HKT). Το ενδιαφέρον αυτό ωστόσο δεν μετουσιώθηκε σε δεσμευτική προσφορά με αποτέλεσμα στον διαγωνισμό να παραμένουν πλέον μόνο τα δύο μεγάλα φαβορί της ελληνικής αγοράς.

Η Cyta έχει προσφέρει πρώτη στην ελληνική αγορά τη δυνατότητα συνδυασμού τετραπλών υπηρεσιών (4play), Σταθερής-Κινητής-Internet-Τηλεόρασης, κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα, έχει εγκαταστήσει 5.500 χλμ. ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς, διαθέτει 26 καταστήματα και πάνω από 500 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα καθώς και δυναμικό τεχνικών εξυπηρέτησης, με μεγάλο ιδιόκτητο στόλο οχημάτων, σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησής της.

Σχεδόν ταυτόχρονα, στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, “τρέχει” και η πώληση της Forthnet, με τις πιστώτριες τράπεζες να αναζητούν εναγωνίως επενδυτή. Ήδη μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για την απόκτηση της έχουν εκδηλώσει οι: Wind, Vodafone, Golden Tree, Apollo και Pillarstone οι οποίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας. Ωστόσο παραμένει άγνωστο το πόσες από τις παραπάνω θα υποβάλουν τελική προσφορά κι αναμένεται να διαφανεί εντός του Φεβρουαρίου όπου και φημολογείται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.