Στη Samsung η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Viv

66

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στην εξαγορά του Viv Labs, του έξυπνου περιβάλλοντος χρήσης για τα πάντα. Η Viv έχει αναπτύξει μια μοναδική, ανοιχτή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν και να δημιουργήσουν βοηθούς που μιλάνε, ενσωματώνοντας ένα φυσικό περιβάλλον γλώσσας σε γνωστές εφαρμογές και υπηρεσίες. Η εξαγορά υπόκειται στις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης.  

 

Η συμφωνία αναδεικνύει τη δέσμευση της Samsung για εικονικούς προσωπικούς βοηθούς και αποτελεί μέρος του ευρύτερου οράματος της εταιρείας να χτίσει ένα ανοιχτό οικοσύστημα σε όλες τις συσκευές και τις υπηρεσίες της, που θα είναι βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη. Με τη Viv, η Samsung θα είναι σε θέση να ξεκλειδώσει και να προσφέρει νέες εμπειρίες υπηρεσιών για τους πελάτες της, μεταξύ των οποίων μία υπηρεσία που απλοποιεί το περιβάλλον χρήσης, αντιλαμβάνεται το πλαίσιο του χρήστη και παρέχει τις πιο κατάλληλες και εξυπηρετικές προτάσεις και συστάσεις.

 

Η Viv ιδρύθηκε από τους οραματιστές της τεχνητής νοημοσύνης Dag Kittlaus, Adam Cheyer και Chris Brigham. Ως μέρος της εξαγοράς, η ιδρυτική ομάδα θα συνεργαστεί στενά με το τμήμα Mobile Communications της Samsung, λειτουργώντας ανεξάρτητα υπό την υφιστάμενη ηγεσία της.

 

«Σε αντίθεση με άλλες υφιστάμενες υπηρεσίες, που είναι βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, η Viv διαθέτει μια εξελιγμένη φυσική κατανόηση της γλώσσας, δυνατότητες μηχανικής μάθησης και στρατηγικές συνεργασίες που θα εμπλουτίσουν ένα ευρύτερο οικοσύστημα υπηρεσιών», δήλωσε ο Injong Rhee, CTO του τμήματος Mobile Communication της Samsung Electronics. «Η Viv δημιουργήθηκε, έχοντας κατά νου τόσο τους καταναλωτές όσο και τους προγραμματιστές. Αυτοί οι δύο πυλώνες αποτελούν, επίσης, έναν παράγοντα που έκανε τη Viv ελκυστική σε εμάς ως ένα ιδανικό υποψήφιο για να ενσωματωθεί στις οικιακές συσκευές της Samsung, τα wearables και σε ακόμα περισσότερα. Αποτελεί παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τις τεχνολογικές αλλαγές, το έξυπνο περιβάλλον χρήσης και τον φωνητικό έλεγχο».

 

Με την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, οι καταναλωτές επιθυμούν πλέον να αλληλοεπιδρούν με την τεχνολογία που έχει τη δυνατότητα ομιλίας, είναι εξατομικευμένη και προσφέρει περιεχόμενο – προσφέροντας μία εμπειρία που ταιριάζει άψογα στην καθημερινή τους ζωή. Για να επιτευχθεί αυτό, η Viv έχει αναπτύξει μια νέα, ιδιόκτητη πλατφόρμα που επιτρέπει σε αυτήν την αλληλεπίδραση να επεκταθεί.

 

Επίσης, η πλατφόρμα Viv επιτρέπει στους προγραμματιστές να διδάξουν στο σύστημα, πώς να δημιουργεί νέες εφαρμογές ή να χρησιμοποιεί υπάρχουσες εφαρμογές, δημιουργώντας ένα ανοικτό οικοσύστημα νοημοσύνης που θα είναι καλύτερο από το άθροισμα των μερών του και θα γίνεται πιο έξυπνο κάθε μέρα. Η κορυφαία πλατφόρμα της Viv σε συνδυασμό με τις πρωτοπόρες συσκευές της Samsung, τις υπηρεσίες και τους συνολικούς πόρους της εταιρείας θα οδηγήσει στην επόμενη γενιά λύσεων τεχνητής νοημοσύνης.