SONY Xperia Tablet S

90

Η καινούργια πρόταση της Sony στον χώρο των tablet που παρουσιάστηκε στην έκθεση IFA 2012 έχει στόχο να προσφέρει στον χρήστη εκπληκτικά γρήγορες εφαρμογές, παιχνίδια και ίντερνετ, βίντεο και μουσική.

Το λεπτό αλουμινένιο σασί του Xperia Tablet S και η αδιάβροχη οθόνη του (προστασία Splash Proof βάσει του IPX4 standard) επιτρέπουν τη χρήση του στην καθημερινότητα. Αφού ο χρήστης προσαρμόσει την αρχική οθόνη στις ανάγκες του, με τις εφαρμογές, τις ταπετσαρίες και τη διάταξη των εικονιδίων όπως ακριβώς θέλει, μπορεί επίσης να δημιουργήσει προφίλ για άλλους χρήστες. Επιπλέον, το Guest Mode διαθέτει εύχρηστες ρυθμίσεις γονικής προστασίας, για να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας επισκέπτονται ασφαλείς ιστότοπους, παρακολουθούν ή χρησιμοποιούν προγράμματα κατάλληλα για την ηλικία τους όταν χρησιμοποιούν την ταμπλέτα, χωρίς να είστε πάνω από το κεφάλι τους.

 

Απλούστευση της καθημερινότητας

Το Xperia Tablet S μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο που θα απλουστεύσει τη ζωή του χρήστη. Σύντροφος στην κουζίνα, όπου τα βρεγμένα χέρια δεν αποτελούν πλέον εμπόδιο στη χρήση του την ώρα της δημιουργίας, στο κρεβάτι, με μια ταινία ή ένα ηλεκτρονικό βιβλίο ή στο σαλόνι. Ως τηλεχειριστήριο υπερύθρων γενικής χρήσης, μπορεί να διαχειριστεί όλες τις συσκευές, όπως η τηλεόραση, το ηχοσύστημα ή τα φωτιστικά, με τις δωρεάν εφαρμογές. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει ο κωδικός του μοντέλου της οικιακής συσκευής σας, η ταμπλέτα έχει τη δυνατότητα εκμάθησης εντολών από το αντίστοιχο τηλεχειριστήριο.

Διαθέτει ακόμα κατ’ αποκλειστικότητα την εφαρμογή Watch Now. Ένας οπτικός οδηγός , έναν οπτικό οδηγό τηλεόρασης με τα αγαπημένα σας προγράμματα. Ένα άγγιγμα του εικονιδίου, και το κανάλι της τηλεόρασης αλλάζει αυτόματα.

 

Φορητή διασκέδαση

Η οθόνη οπίσθιου φωτισμού LED των 9,4 ιντσών προσφέρει μεγάλη γωνία θέασης και πιστή απεικόνιση χρωμάτων. Υποστηρίζεται από την τεχνολογία Opticontrast (γνωστή από τις LCD τηλεοράσεις) για τη μείωση των αντανακλάσεων στην επιφάνειά του, ενώ περισσότερο φως «κρατιέται» στο εσωτερικό του για καλύτερη θέαση.

Η βασική κάμερα είναι HD στα 8 MP (3.264x2.448 pixels) και η δευτερεύουσα 1 Megapixel (1.296x808). Σχεδιαστικά, βελτίωση υπήρξε και στα στερεοφωνικά ηχεία, που «κατέβηκαν» στο κάτω μέρος της συσκευής.

Τέσσερις και ένας επεξεργαστές

Η υπολογιστική ισχύς του συστήματος στηρίζεται στον τετραπύρηνο επεξεργαστή της NVIDIA, Tegra 3 M με τεχνολογία 4-PLUS-1, χρονισμό στο 1,4 GHz και 1 GB εσωτερική μνήμη. Όταν χρειάζεστε δύναμη, οι τέσσερις πυρήνες φουλάρουν, επιτρέποντας ακόμα και την ταυτόχρονη χρήση δύο εφαρμογών με το Small App, όπου η μία εφαρμογή τρέχει σε μικρότερο παράθυρο, ενώ εσείς δουλεύετε σε άλλο. Ένας ανεξάρτητος πυρήνας αναλαμβάνει τη συσκευή σε λιγότερο απαιτητικές διεργασίες, όπως η αναπαραγωγή μουσικής, εξοικονομώντας ενέργεια.

Το λειτουργικό της συσκευής είναι το Android 4.0 Ice Cream Sandwich, επιτρέποντας την άψογη συνεργασία του εξοπλισμού της.

 

Λεπτό και ελαφρύ

Παρ’ όλο που το σασί του έγινε αλουμινένιο βελτιώνοντας προηγούμενα μοντέλα, η λεπτή σχεδίαση κράτησε το βάρος του στα 570 γραμμ. Με διαστάσεις 174,4x239,8x8,8 χιλ., αποτελεί μια ελκυστική πρόταση στην κατηγορία του.

Το Tablet S έρχεται με ενσωματωμένο WiFI (802.11b/g/n) και υποστήριξη DLNA, ενώ μπορεί να έχει και πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω δικτύων 3G, αν συνδεθεί με smartphone Xperia.

Διαθεσιμότητα

Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε ήδη η έκδοση των 16 GB (επεκτάσιμη έως 32 GB με microSD), στην τιμή των 429 ευρώ. Οι εκδόσεις των 32 και 64 GB αναμένεται να είναι κατά περίπου 100 και 200 ευρώ ακριβότερες.