Sony Xperia M4 Aqua: 299 ευρώ

84

Ένα 4Gmid-range έτοιμο για βουτιές! 

Ο star αυτού του καλοκαιριού είναι το SonyXperiaM4 Aqua, ένα smartphone που ανήκει λόγω τιμής στη μεσαία κατηγορία των έξυπνων κινητών της SonyMobile. Έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα και απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια αξιοπρεπή και επώνυμη smartphone συσκευή.  

Το SonyXperiaM4 Aquaπεριλαμβάνεται στη σειρά των νέων κινητών της SonyMobile που κυκλοφόρησαν από την αρχή της χρονιάς στην ευρωπαϊκή αγορά. Όπως είναι φυσικό η σύγκριση με τα προηγούμενα XperiaM γίνεται χωρίς να το καταλαβαίνεις, αλλά δεν κρύβει αρνητικές εκπλήξεις. Αντιθέτως, το M4 Aqua έρχεται πιο βελτιωμένο από τους προκατόχους του…

Μεγάλα bezels…  

Αν και το SonyXperiaM4 Aqua έχει οθόνη 5 ιντσών, σε όγκο ξεπερνά άλλες συσκευές της ίδιας κατηγορίας. Πώς γίνεται αυτό; Μα φυσικά με τα μεγαλύτερα bezels, κάτι που επηρεάζει αυτομάτως τον όγκο και το μέγεθος της συσκευής. Ο σχεδιασμός παραμένει όμορφος και θελκτικός, όπως συμβαίνει με την πλειονότητα των Sonysmartphones, ενώ μπορούμε να διαχειριστούμε το κινητό και με το ένα χέρι.  

Καθαρή εικόνα  

Στο θέμα της οθόνης, το M4 Aqua είναι βελτιωμένο αισθητά από τα προηγούμενα XperiaM. Αυτό φαίνεται πολύ στις γωνίες θέασης, με την οθόνη να είναι πιο ευχάριστη στη θέαση. Έχει αρκετά ζωντανά χρώματα και αυτό μας ευχαρίστησε. Πιστεύουμε ότι για να επιβιώσεις σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να ενσωματώνεις οθόνη όπως αυτή του M4 Aqua!  

Ικανοποιητικός ήχος  

Οι επιδόσεις του XperiaMα Aquaστον ήχο ικανοποιούν, καθώς παράγει ήχο αρκετά καθαρό και με ένταση. Για καθημερινή χρήση είναι ό,τι καλύτερο, αλλά για το κάτι παραπάνω θα χρειαστείτε καλά ακουστικά…  

Καλή κάμερα  

Ως προς την κάμερα, το SonyXperiaM4 Aqua«φοράει» μια κύρια των 13 megapixels, με σίγουρα καλύτερες επιδόσεις από άλλα smartphones. Εκεί που μας τα χαλάει όμως είναι η λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η κάμερα του M4 Aquaθα σας καλύψει φωτογραφικά, αλλά αν θελήσετε κάτι πιο… καλλιτεχνικό, μάλλον θα απογοητευτείτε.

Δυνατός επεξεργαστής  

Δύσκολα θα βρείτε σήμερα κάποιο mid-rangesmartphoneπου να μην έχει Snapdragonεπεξεργαστή. Και αυτό γιατί αν θέλεις να ξεχωρίσεις στον ανταγωνισμό θα επιλέξεις έναν επεξεργαστή που να προσφέρει αξιοπρεπή αποτελέσματα και επιδόσεις. Στο SonyXperiaM4 Aquaλοιπόν ο επεξεργαστής τρέχει πολύ ικανοποιητικά εφαρμογές και λοιπές λειτουργίες, χωρίς καθυστέρηση ή ενοχλητικά κολλήματα. Ακόμη και βαριά παιχνίδια να παίξετε, δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα.  

Έξυπνη λύση για μεγαλύτερη αυτονομία  

Το XperiaM4 Aqua έχει μεγάλη μπαταρία, αλλά και χάρη στο StaminaMode εξοικονομείς ενέργεια. Το εντυπωσιακό σε αυτό το χαρακτηριστικό είναι ότι, χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή, βλέπετε ανά πάσα ώρα και στιγμή πόσος χρόνος σάς απομένει για να τον εκμεταλλευτείτε όπως εσείς θέλετε. Το κινητό δηλαδή σας πληροφορεί πόσες ώρες απομένουν ακόμη μέχρι να σβήσει η μπαταρία! Αρκετά χρήσιμο, λοιπόν.  

Αξίζει;  

Το XperiaM4 Aquaέρχεται πιο βελτιωμένο στα σημεία και σε πιο «σωστή» τιμή, στοιχεία που πιστεύουμε ότι θα εκτιμήσουν οι καταναλωτές, αν θελήσουν να κάνουν τη σύγκριση τόσο με προηγούμενα κινητά της ίδιας εταιρείας όσο και με μοντέλα της αγοράς. Επίσης, είναι και αδιάβροχο σε περίπτωση που πέσει νερό πάνω του, και όλα αυτά μαζί το κάνουν αρκετά ανταγωνιστικό στην κατηγορία του! Είναι και 4G για να σερφάρετε στην παραλία σε πολύ υψηλές ταχύτητες.  

Τεχνικά χαρακτηριστικά  

Συνδεσιμότητα: 3G/4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-FiDirect, DLNA, Wi-Fihotspot, Bluetooth 4.0, microUSB 2.0 

Οθόνη: πολλαπλής αφής fullHD 5’’ (ανάλυση 1.280 x 720 pixels)  

Κάμερα: (κύρια) 13 megapixels, autofocus, LEDφλας, geotagging, αναγνώριση προσώπου/χαμόγελου, HDR, panorama, καταγραφή βίντεο 1.080p στα 30fps, HDR, (μπροστινή) 5 megapixels με ανάλυση HD 720p για βίντεο 

Μνήμη: RAM2 GB, αποθηκευτικός χώρος 8 GB επεκτάσιμος μέσω microSD128 GB 

Λειτουργικό σύστημα: Google Android 5.0 (Lollipop) 

Επεξεργαστής: oκταπύρηνοςεπεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 615 64bit (τετραπύρηνος 1,5 GHz + τετραπύρηνος 1 GHz) 

Μπαταρία: 2.400 mAh 

Διαστάσεις: 145,5 x 72,6 x 7,3 χιλ. 

Βάρος: 136 γρ. 

Τιμή: 299 ευρώ