Sony Xperia E

78

Αναμένεται να έρθει και στην ελληνική αγορά το νέο μοντέλο της σειράς Xperia. Το Ε είναι ένα κινητό που απλοποιεί και διευκολύνει τη βασική ανάγκη να μιλάει κανείς στο τηλέφωνο.

Το σκεπτικό της Sony με την παρουσίαση του Xperia E είναι να κάνει τη ζωή του κατόχου του πιο εύκολη στοχεύοντας σε ένα βασικό χαρακτηριστικό: στη δυνατότητα να μιλά στο τηλέφωνο πιο άνετα και καθαρά μέσα στο θορυβώδες περιβάλλον της καθημερινότητάς του.

Καθαρές συνομιλίες

Με ιδιαίτερη έμφαση στις συνομιλίες, το Xperia E διαθέτει τα χαρακτηριστικά HD Voice και Noise Cancelation. Από τη μία το HD Voice επιτρέπει να ακούγεστε δυνατά και καθαρά στον συνομιλητή σας, από την άλλη το Voice Cancelation «καθαρίζει» τον ήχο από τον περιβάλλοντα θόρυβο, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα επικοινωνίας ακόμα κι αν βρίσκεστε σε πολυσύχναστο δρόμο.

 

Μουσική χωρίς όρια

Με την εφαρμογή Walkman ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει εύκολα και με απλές διαδικασίες επιλογής playlist τη μουσική που του αρέσει – ένα χαρακτηριστικό που διακρίνει τη σειρά της Sony. Η ακουστική απόλαυση ενισχύεται από τα χαρακτηριστικά 3D Surround Sound και την τεχνολογία xLoud, αλλά και από το equalizer. Τις πολυμεσικές επιλογές σας μπορείτε να απολαύσετε και σε μεγαλύτερη οθόνη, με ασύρματη διασύνδεση DLNA.

Φυσικά, ως smartphone, το Xperia E δεν κάνει μόνο αυτά. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες ενός έξυπνου κινητού, μεταξύ των οποίων είναι και ο έλεγχος των χρεώσεων. Με εφαρμογή για τον έλεγχο της κίνησης των δεδομένων σας, ώστε να αποφεύγετε υπερβολικές και ανεπιθύμητες χρεώσεις. Έλεγχος και διαχείριση προσφέρονται και στο επίπεδο της ενεργειακής κατανάλωσης, για την αύξηση της διάρκειας και της ζωής της μπαταρίας σας.

Στα ενδότερα

Το Xperia E (C150X) στηρίζεται στο λειτουργικό Android 4.1 (Jelly Bean). Κυκλοφορεί, όμως, και η έκδοση Xperia E Dual (C160X), που δέχεται δύο κάρτες SIM, η οποία έρχεται με το Android 4.0, αλλά με δυνατότητα αναβάθμισης.

Ο επεξεργαστής του συγχρονίζεται στο 1 GHz, επιτρέποντας άνεση και ταχύτητα στις εργασίες σας. Η οθόνη της συσκευής είναι στις 3,5 ίντσες, αφής δύο σημείων. Διαθέτει μόνο οπίσθια κάμερα στα 3,2 megapixels και δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση VGA.

Σχεδιαστικά, το Xperia E διατηρεί απλή και λιτή σχεδιαστική γραμμή, κρατώντας σε μικρά επίπεδα τις διαστάσεις και το βάρος του. Κυκλοφορεί σε μαύρο, άσπρο και ροζ χρώμα (Xperia E) ή σε μαύρο και χρυσό (Xperia E Dual).

Άποψη

Το Sony Xperia E αποτελεί μία συσκευή που στοχεύει κυρίως αυτούς που μιλάνε πολύ στο κινητό τους, δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά αναζητούν και τις ευκολίες ενός smartphone. Το αν θα αποτελέσει δελεαστική πρόταση θα εξαρτηθεί και από την τιμή διάθεσής του στην ελληνική αγορά, η οποία βάσει χαρακτηριστικών δεν πρέπει να είναι μεγάλη. Στην Ευρώπη, πάντως, κοστίζει γύρω στα 159 ευρώ και 169 ευρώ η έκδοση Dual.

 

Sony Xperia E

Δίκτυο: GSM/GPRS/EDGE 850/ 900/1.800/1.900 MHz, UMTS/HSPA 900/2.100 (7,2 Mbps download)

Οθόνη: TFT HVGA 3,5 ιντσών, 320×480 pixels, 262 k χρώματα, capacitive, αφής δύο σημείων, scratch resistant

Επεξεργαστής: 1 GHz Qualcomm Snapdragon (MSM7227A)

Μνήμη: 4 GB, RAM 512 MB, επεκτάσιμη έως 32 GB με microSD

Κάμερα: 3,2 megapixels, αυτόματη εστίαση, 4x ψηφιακό ζουμ

Μπαταρία: 1.530 mAh

Χρόνος ομιλίας: 372 λεπτά (GSM), 378 λεπτά (UMTS)

Χρόνος αναμονής: 530 ώρες

Διαστάσεις: 113,5×61,8×11,0 χλστ.

Βάρος: 115,7 γραμμ.