SONY Xperia E και E dual

144

Η νέα έκδοση της σειράς Xperia αποκτά ένα smartphone σκοπός του οποίου είναι να προσφέρει μια συσκευή βολική και απλή στη χρήση, σε ανταγωνιστική τιμή.

Η σειρά Xperia πρόσθεσε άλλο ένα μέλος στην πολυπληθή οικογένειά της. Το νέο Xperia E είναι ένα βολικό και ανταγωνιστικό ως προς την τιμή smartphone, ιδανικό για απλή χρήση και εύκολη διαχείριση των δεδομένων, ενώ η εξοικονόμηση ενέργειας επιτρέπει την πολύωρη χρήση του.

Καθαρός ήχος

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του Xperia E είναι η προσοχή του στον ποιοτικό ήχο, γνώρισμα των συσκευών Sony. Η εξαιρετική ποιότητα HD Voice διευκολύνει τους χρήστες να επικοινωνούν με ακόμα πιο καθαρό ήχο κατά τη διάρκεια της κλήσης. Διαθέτει, επίσης, λειτουργία αποκλεισμού εξωτερικών θορύβων, που διευκολύνει την επικοινωνία σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ακόμα κι αν η συνομιλία γίνεται σε πολυσύχναστο και θορυβώδη δρόμο.

 

Εφαρμογές

Ακόμα ένα πλεονέκτημα του Xperia E είναι η εφαρμογή χρήσης δεδομένων που παρακολουθεί πόσα δεδομένα έχουν αποσταλεί. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται εύκολα ο έλεγχος του κόστους χρήσης, απαλλάσσοντας τον χρήστη από το άγχος των ανεπιθύμητων και υπερβολικών χρεώσεων.

Διαθέτει επίσης εφαρμογή ελέγχου της μπαταρίας, ενώ η κατάσταση αναμονής λειτουργεί έτσι ώστε να αυξάνει την απόδοση της μπαταρίας μέχρι και τέσσερις φορές. Μόλις η οθόνη μείνει σε κατάσταση αναμονής λίγα λεπτά, το Wi-Fi, η διαχείριση δεδομένων και οι περισσότερες εγκατεστημένες εφαρμογές απενεργοποιούνται. Οι κλήσεις και τα μηνύματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Με το άγγιγμα της οθόνης όλες οι λειτουργίες επανέρχονται στην καθορισμένη, κανονική κατάσταση.

Απλοποιημένες είναι οι εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής και βίντεο, επιτρέποντας στον χρήστη να διαχειρίζεται και να απολαμβάνει τις επιλογές του με ένα απλό άγγιγμα.

Το Xperia E θα είναι διαθέσιμο με λειτουργικό Android 4.1 (Jelly Bean) σε μαύρο, λευκό και ροζ χρώμα, ενώ κυκλοφορεί και το Xperia E Dual σε μαύρο και χρυσό (έκδοση για δύο κάρτες SIM), με στόχο οι καταναλωτές να αλλάζουν εύκολα, με μόλις ένα άγγιγμα, τα πακέτα ομιλίας και χρήσης που τους εξυπηρετούν.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η οθόνη του Xperia E έχει διαγώνιο 3,5 ίντσες, με ανάλυση 320×480 pixels. Στην «καρδιά» της συσκευής χτυπά ο Snapdragon με χρονισμό 1 GHz, προσφέροντας την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ. Η διαθέσιμη μνήμη για τον χρήση μόλις που υπερβαίνει τα 2 GB, ωστόσο μπορεί άνετα να επεκταθεί μέχρι τα 32 GB με την προσθήκη κάρτας microSD.

 

Άποψη

Το Xperia E αποτελεί οικονομική λύση για τον χρήστη που θέλει απλότητα και ευκολία στη χρήση του κινητού του, ενώ η έκδοση Dual του επιτρέπει να απολαμβάνει τα προνόμια της χρήσης δύο διαφορετικών πακέτων σύνδεσης σε μία συσκευή.

Οι συσκευές αναμένονται σύντομα και στην Ελλάδα, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ακόμα ή τιμή διάθεσής τους.

 

Xperia E/Xperia E Dual

Δίκτυα: UMTS HSPA: 850/900/1900/2100, GSM GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1 (Xperia E)/Android 4.0 (Xperia E Dual) αναβαθμιζόμενο σε 4.1

Οθόνη: TFT 3,5”, 320×480 pixels, 262.000 χρώματα, Scratch-resistant glass

Επεξεργαστής: 1 GHz Qualcomm Snapdragon MSM7227A

Μνήμη: 4 GB (μέχρι 2,2 GB μνήμης διαθέσιμα στον χρήστη), επεκτάσιμη μέχρι 32 GB με microSD

Κάμερα: 3,2 megapixels, 4x ψηφιακό ζουμ, geotagging, self-timer, λήψη αφής, εγγραφή βίντεο

Συνδεσιμότητα: 3,5 mm audio jack, aGPS, Bluetooth, DLNA, Media Transfer Protocol support, Micro USB 2.0, Wi-Fi, Wi-Fi Hotspot

Άλλα: Ήχος 3D surround, xLoud, A2DP, TrackID, FM radio με RDS, Sony Entertainment Network, ανοιχτή ακρόαση, HD voice, noise suppression, Timescape

Μπαταρία: 1.530 mAh Typical, 1.500 mAh

Χρόνος ομιλίας: 372 λεπτά (GSM), 378 λεπτά (UMTS)

Χρόνος αναμονής: 530 ώρες (GSM), 530 ώρες (UMTS)

Χρόνος αναπαραγωγής: 30 ώρες (μουσικής), 8 ώρες (βίντεο)

Μέγεθος: 113,5×61,8×11,0 χλστ.

Βάρος: 115,7 γραμμ.