Σινεμά από όλον τον κόσμο, στο Novacinema

53

Οι καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου συνεχίζουν να προβάλλονται κάθε Παρασκευή βράδυ στις 22:00 από τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema HD. Δίνοντας πάντοτε στήριξη στον Παγκόσμιο Κινηματογράφο, τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova φιλοξενούν τον Οκτώβριο, στο πλούσιο πρόγραμμα τους, τις ταινίες «The Paperboy» (4/10), «Το Φιλί της Πεταλούδας» (11/10), «Ξημέρωμα» (18/10) και «Κυνηγοί Κεφαλών» (25/10), με προέλευση από ΗΠΑ, Γαλλία, Αλβανία και Νορβηγία, αντίστοιχα.

 

«Το Σινεμά του Κόσμου» αρχίζει με την πρεμιέρα της ταινίας θρίλερ «The Paperboy» με τους Ζακ Εφρον, Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζον Κιούζακ και Νικόλ Κίντμαν, η οποία για την ερμηνεία της προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου. Ένας φιλόδοξος δημοσιογράφος επιστρέφει στη γενέτειρά του προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση ενός καταδικασμένου σε θάνατο. Στη διάρκεια της έρευνας, συναντά μία ελκυστική γυναίκα, η οποία παρότι δεν γνώριζε τον κατάδικο, διατηρεί μαζί του αλληλογραφία και είναι ήδη αρραβωνιασμένοι…

 

Στην κοινωνική ταινία «Το Φιλί της Πεταλούδας», μια τραγική διάγνωση φέρνει μια μητέρα αντιμέτωπη με το θάνατο και παράλληλα δίνει πολύτιμα μαθήματα ζωής στην ίδια και στους οικείους της, γιατί κάθε στιγμή είναι ένα μικρό θαύμα. Οι Έλληνες ηθοποιοί Αντώνης Καφετζόπουλος και Λαέρτης Βασιλείου πρωταγωνιστούν στην κοινωνική ταινία «Ξημέρωμα», που έρχεται σε Α’ προβολή. Δύο αδέλφια από την Αλβανία προσπαθούν να προσαρμοστούν στη ζωή της Θεσσαλονίκης. Όμως οι διαφορετικοί κόσμοι τους θα έρθουν αναπόφευκτα σε μοιραία σύγκρουση.

 

Ο ήρωας του αστυνομικού θρίλερ «Κυνηγοί Κεφαλών» είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, που φαίνεται να έχει μια τέλεια ζωή. Είναι παντρεμένος με μια όμορφη και καταξιωμένη γυναίκα, διαθέτει μια υπέροχη βίλα και ζει μέσα στην πολυτέλεια. Ταυτόχρονα όμως είναι και πνιγμένος στα χρέη. Προκειμένου να αντεπεξέλθει, επιδίδεται σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, δηλαδή να κλέβει πολύτιμους πίνακες. Η τελευταία του αποστολή, όμως, θα βάλει σε κίνδυνο την «τέλεια» ζωή του.