Σήμερα ανακοινώνεται το νέο Xbox

55

Στις 8 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, έχει προγραμματίσει η Microsoft την εκδήλωση για την παρουσίαση του διάδοχου του Xbox 360. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι λεπτομέρειες που έχει γίνει γνωστές για τη νέα παιχνιδοκονσόλα είναι ελάχιστες: είναι χαρακτηριστικό πως οι φήμες δεν συγκλίνουν ούτε καν στο πώς θα ονομάζεται, με επικρατέστερα τα ονόματα τα Xbox 720, Durango ή Infinity.

Εκεί που συμφωνούν πάντως όλες οι εκτιμήσεις είναι στο γεγονός ότι το καινούριο Xbox θα έχει σαφώς αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Guardian, η παιχνιδοκονσόλα θα ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1,6 GHz, σκληρό δίσκο 500 GB και Blu-ray drive.

Επιπλέον, στην ίδια εκδήλωση, η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει το Kinect 2.0, τη νέα έκδοση του περιφερειακού που πρωτοεισήγαγε τον Νοέμβριο του 2010 και το οποίο δέχεται φωνητικές εντολές, μπορεί να αναγνωρίζει το σώμα έως και δύο χρηστών μέσα στον χώρο, ώστε να «μεταφέρει» τις κινήσεις τους στο εκάστοτε βιντεοπαιχνίδι. Οι πληροφορίες είναι πως το Kinect 2.0 ίσως να είναι ακόμη και ενσωματωμένο στην παιχνιδοκονσόλα και θα μπορεί να «παρακολουθεί» έως και 4 παίκτες ταυτόχρονα.

Ίσως όμως οι σημαντικότερες αποκαλύψεις να μην έχουν να κάνουν με την ευελιξία και τις δυνατότητες του νέου Xbox στα βιντεοπαιχνίδια, αλλά στις υπόλοιπες υπηρεσίες που θα υποστηρίζει ώστε να παίζει ακόμη περισσότερο τον ρόλο του «κέντρου ψυχαγωγίας» στο σαλόνι.

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από το σχόλιο του μπλόγκερ Major Nelson, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις ειδήσεις γύρω από το Xbox και ήταν ο πρώτος που δημοσιοποίησε την σημερινή παρουσίαση της νέας παιχνιδοκονσόλας. Σύμφωνα με τον Nelson, «η 21η Μαΐου θα είναι ορόσημο και για τη καινούρια εποχή της τηλεόρασης και της ψυχαγωγίας».

Έτσι, πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως το νέο Xbox όχι μόνο θα δίνει τη δυνατότητα εγγραφής τηλεοπτικών προγραμμάτων, μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας Xbox Live, αλλά θα εγκαινιάσει και ένα «ιντερνετικό βιντεοκλάμπ», προσφέροντας πρωτότυπο τηλεοπτικό περιεχόμενο σε συνεργασία με μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ.

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι αν η νέα παιχνιδοκονσόλα θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς online για να λειτουργήσει. Η σχετική φημολογία είχε πάντως προκαλέσει την αρνητική αντίδραση πολλών χρηστών, καθώς φοβούνται πως με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν μεταχειρισμένα παιχνίδια.

Λίγες ώρες νωρίτερα, πάντως, η Sony φρόντισε να αναρτήσει ένα νέο βίντεο για να «υπενθυμίσει» πως θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες του νέου PlayStation 4 στις 10 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη της έκθεσης Ε3. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα παιχνιδοκονσόλα της πριν από μερικές εβδομάδες, χωρίς ωστόσο να φανερώσει τις τεχνικές προδιαγραφές και το design του.

 

 Πληροφορίες από το skai.