Σε καλό δρόμο η διαπραγμάτευση για τη νέα ΣΣΕ στον ΟΤΕ

72

Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της διοίκησης του ΟΤΕ στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).
 
Σύμφωνα με ενημέρωση που πραγματοποίησαν μετά τη συνάντηση οι συνδικαλιστικοί φορείς, και στα δύο βασικά θέματα που είχαν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, ήτοι στη μείωση των βασικών μισθών κατά 4% (με 35ωρο και
διασφάλιση των θέσεων εργασίας) και στην ένταξη εργαζομένων από τις θυγατρικές, στον Όμιλο ΟΤΕ, υπήρξε πρόοδος.
 
Συγκεκριμένα, στο θέμα της περαιτέρω μείωση του 4%, τα στελέχη της ΟΜΕ-ΟΤΕ ανέφεραν πως για η διοίκηση εξέφρασε την πρόθεση να επαναξιολογήσει το ζήτημα. Η διοίκηση εμφανίζεται να συναινεί στη δημιουργία νέων μισθολογικών κλιμακίων στο υπάρχον μισθολόγιο ώστε να γίνονται οι νέες προσλήψεις με τα νέα κλιμάκια είτε από θυγατρικές (OTEPLUS κ.λ.π.) είτε από την αγορά, με την προϋπόθεση να επέλθει συμφωνία και υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.
 
Χθές πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΟΜΕ-ΟΤΕ με συμμετοχή των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέιξη αυτή και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να έχει ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ.