Σε αδιέξοδο οι τηλεπικοινωνίες

92

Αν και είναι πολύ δύσκολο (και πολύ νωρίς) να εκτιμήσουμε την πορεία των τηλεπικοινωνιών το 2012, τα ανώτατα στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, γνωρίζοντας το αδιέξοδο 2011, προετοιμάζονται για ένα δυσκολότερο 2012…

Αρκεί να θυμίσουμε  ότι η αγορά κινητής τηλεφωνίας το 2011 συρρικνώθηκε κατά 11%, φέτος αναμένεται νέα πτώση, ενώ στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας έχουν περιοριστεί οι νέες συνδέσεις στους εναλλακτικούς.

Τι λένε όμως τα στελέχη των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών για την κρίση και τις διαστάσεις που θα λάβει μέσα στο 2012, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική»;

Ζαχαρίας Πιπερίδης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Ομίλου ΟΤΕ. «Πρέπει να αποδεχθούμε ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Το μέλλον ανήκει στις εταιρείες που μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα».

Γλαύκος Περσιάνης, Διευθύνων Σύμβουλος Vodafone. «Η Vodafone επανεξετάζει προσεκτικά όλες τις δαπάνες, ώστε να εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη λειτουργία της και εξακολουθεί να επενδύει στις υποδομές της».

Αντώνης Τζωρτζακάκης, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής Wind Ελλάς. «Το 2011 ήταν η τρίτη χρονιά ύφεσης στην κινητή τηλεφωνία με πτώση εσόδων 11%. Στη σταθερή παρατηρήσαμε τα πρώτα σημάδια κόπωσης σε νέες συνδέσεις».

Πάνος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Forthnet. «Καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη ρυθμιστικοί και θεσμικοί παράγοντες να εστιάσουν στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ροκανίζουν τα κέρδη μας».

Αντώνης Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος Hellas On Line. «Οι ενέργειές μας επικεντρώνονται στη διακράτηση και αύξηση του οικιακού και εταιρικού πελατολογίου μας με υπηρεσίες που δημιουργούν πρόσθετη αξία».

Γρηγόρης Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος On Telecoms. «Το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και η αύξηση της ανεργίας οδηγούν σε μείωση του τζίρου και στις τηλεπικοινωνίες, ιδιαίτερα σε υπηρεσίες “πολυτέλειας”».