SAMSUNG MV900F Η απόλυτη συσκευή αυτοπορτρέτων

46

Αυτό που έλειπε κατά κανόνα από τις κόμπακτ μηχανές ήταν η δυνατότητα περιστροφής της οθόνης. Μία δυνατότητα που επιτρέπει στον κάτοχο να τραβά προσωπικές φωτογραφίες και ταυτόχρονα να βλέπει στην οθόνη, για καλύτερο αποτέλεσμα.

Η αυτοφωτογράφιση, δημοφιλές «άθλημα» στον χώρο των κοινωνικών δικτύων, αποτελεί μια ιδιαίτερη εικαστική προσέγγιση του εαυτού μας. Με βασικά εργαλεία το κινητό συνήθως, η αυτοφωτογράφιση απαιτεί ιδιαίτερο ταλέντο και ικανότητα, στην περίπτωση που θέλεις καλή ανάλυση (χρησιμοποιώντας την οπίσθια/κύρια κάμερα), με αποτέλεσμα να μη βλέπεις αν η γωνία λήψης είναι η σωστή. Εκτός αν χρησιμοποιείς τον καθρέφτη (δημοφιλές αξεσουάρ των αυτοφωτογραφιζόμενων), ειδικά της τουαλέτας!

Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση των αυτοπορτρέτων σε χώρους εκδηλώσεων, όπου δύο ή τρία άτομα προσπαθούν να συνωστιστούν σε ένα καρέ, όχι πάντα με επιτυχημένα αποτελέσματα.

 

Μία μηχανή αυτοπορτρέτων

Τις ανάγκες της αυτοφωτογράφισης έρχεται να καλύψει η πρόταση της Samsung. Η κόμπακτ φωτογραφική μηχανή MV900F είναι από τις μοναδικές συσκευές που προσφέρουν οθόνη περιστρεφόμενου ανοίγματος Flip-out – δυνατότητα που προσφέρεται σε dSLR ή σε ελάχιστα μοντέλα κόμπακτ μηχανών.

Με αυτό τον τρόπο, ο επίδοξος φωτογράφος βλέπει το κάδρο του πριν πατήσει το κουμπί της λήψης. Το αποτέλεσμα είναι πετυχημένες φωτογραφίες με την πρώτη φορά.

Φυσικά, η περιστρεφόμενη οθόνη επιτρέπει τη φωτογράφιση από οποιαδήποτε γωνία – μπορείτε, για παράδειγμα, να κρατάτε τη μηχανή ψηλά ή χαμηλά, χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε μέσα από το viewfinder.

Κοινωνικοποιημένες δυνατότητες

Οι δυνατότητες της μηχανής δεν τελειώνουν με το πάτημα του κουμπιού. Με το πλήκτρο Smart Link η μηχανή ενημερώνει αυτόματα τον λογαριασμό στην αγαπημένη σας σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με τη νέα σας φωτογραφία. Η ενσωματωμένη σύνδεση Wi-Fi σάς επιτρέπει να στείλετε τη φωτογραφία με e-mail ή να κρατήσετε αντίγραφο σε κάποια υπηρεσία cloud.

Περιστρεφόμενη οθόνη

Η οθόνη που σας απαλλάσσει από το άγχος της λανθασμένης γωνίας λήψης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται το θέμα σας (ή εσείς) από το κάδρο, είναι μία AMOLED WVGA 3,3 ιντσών. Προσφέρει εκπληκτική ευκρίνεια ακόμα και σε συνθήκες έντονου φωτισμού. Με τη δυνατότητα Flip-out μπορεί να περιστραφεί μέχρι 180 μοίρες. Είναι αφής, που σημαίνει ότι η πλοήγηση στα μενού και στις λειτουργίες γίνεται παιχνιδάκι στα δάχτυλά σας.

Εκπληκτικές φωτογραφίες

Η δυνατότητα της οθόνης δεν θα αποτελούσε λόγο να στερηθεί ο χρήστης άλλες δυνατότητες. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της MV900F προσφέρουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και ζωντανών χρωμάτων. Σε αυτό συνεισφέρει ο αισθητήρας CMOS 16,3 megapixels. Είναι BSI (Back Side Illuminated), που σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερο φως για να αποτυπώσει το θέμα του. Ακόμα και στο λιγοστό φως του φεγγαριού, το τελικό αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.

Ο φακός της μηχανής είναι ευρυγώνιος 25 mm, με διάφραγμα f/2,5-f/6,3 και οπτικό ζουμ 5x.

Η εγγραφή του βίντεο γίνεται σε ποιότητα Full HD, με ανάλυση 1.920×1.080 και φορμά H.264 για μεγαλύτερη διάρκεια ταινίας.

 

Άλλες δυνατότητες

Καταπληκτικές είναι και οι ενσωματωμένες δυνατότητες που προσφέρει η MV900F της Samsung.

Με τη λειτουργία Gesture Shot μπορείτε να βγάλετε αυτοπορτρέτα χωρίς να κρατάτε τη μηχανή στα χέρια σας. Χρησιμοποιείτε την οθόνη σαν στήριγμα. Στη συνέχεια, περιστρέφετε το χέρι σας δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα για μεγέθυνση ή σμίκρυνση του κάδρου, ενώ το κουνάτε πάνω κάτω δύο φορές, για να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης (τουλάχιστον έτσι αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της Samsung, αφού, αν χρησιμοποιήσετε την οθόνη για στήριγμα, δεν μπορείτε να δείτε σε αυτήν, για να κάνετε σωστή μεγέθυνση ή σμίκρυνση του κάδρου σας).

Ένα από τα προγράμματα επιτρέπει να επιλέξετε και να εφαρμόσετε ένα από τα επτά διαφορετικά μακιγιάζ, να αλλάξετε χρώμα χειλιών, να βάλετε σκιά στα μάτια ή να ρετουσάρετε την όψη του προσώπου σας, πριν αυτό στολίσει το προφίλ σας στο διαδίκτυο.

Άκρως ενδιαφέρουσα θεωρούμε και τη δυνατότητα Motion Photo, όπου μπορείτε να «παγώσετε» τον χρόνο γύρω από ένα κινούμενο αντικείμενο.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν η δυνατότητα Dual Capture, που σας δίνει την ευχέρεια να βγάλετε φωτογραφία ενώ τραβάτε βίντεο, και η δυνατότητα προβολής Picture in Picture.

Άποψη

Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλούσιες δυνατότητες που θα ενθουσιάσουν τους φωτογράφους οποιασδήποτε κατηγορίας, το νέο μοντέλο της Samsung αποτελεί ιδανική επιλογή στην κατηγορία των κόμπακτ μηχανών. Μία μηχανή τσέπης, με τιμή που ξεκινά από τα 280 ευρώ.

 

SamsungMV900F

Αισθητήρας: BSI CMOS 16,31 megapixels

Φακός: Samsung f=4,5 mm (αντιστοιχία στα 35 mm : 25 mm)

Διάφραγμα: f/2,5 (ευρυγώνιος) – f/6,3 (τηλεφακός)

Ζουμ: Οπτικό ζουμ 5x

Οθόνη: AMOLED 3,31 ιντσών WVGA

Ταχύτητα κλείστρου: 1–1/2.000 δευτ.

Βίντεο: Μέγιστη ανάλυση 1.920×1.080 (30p, 15p)

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi, USB 2.0, HDMI (τύπου D)

Άλλα χαρακτηριστικά: Φλας, μονοφωνικό μικρόφωνο, μονοφωνικό ηχείο, εξισορρόπηση λευκού, Gesture Shot, Motion Photo, OIS, Dual Capture, PiP

Κάρτα: microSD (έως 2 GB), SDHC (έως 32 GB), SDXC (έως 64 GB)

Διαστάσεις: 98,5×59,95×17,2 χλστ.

Βάρος: 132 γραμμ. (χωρίς μπαταρία)