Samsung Galaxy S4: Καινοτομία που εμπνέει!

42

Το νέο SamsungGalaxyS4 είναι ένα νέο κεφάλαιο που ξεκινάει στη mobile τεχνολογία, κάτι που διαφάνηκε τόσο από την πληθώρα των χαρακτηριστικών που ενσωματώνει η συσκευή όσο και από τη φαντασμαγορική παρουσίαση που επιφύλαξε στον κόσμο η κατασκευάστρια εταιρεία.

 

Το mobilenews.gr και τα «Κινητά Νέα» είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν στο workshop που διοργάνωσε η Samsung σε βιβλιοπωλείο στο Κολωνάκι, όπου παρουσιάστηκαν τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του νέου smartphone. Είδαμε, πιάσαμε και «δουλέψαμε» το S4 για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα πραγματικά υψηλών προδιαγραφών έξυπνο τηλέφωνο.

 

Από τον σχεδιασμό έως την πολύχρωμη και έξυπνη οθόνη, τις δύο κάμερες που τραβάνε HD βίντεο και  πολλαπλές φωτογραφίες από κινούμενο αντικείμενο, το Group Play για να συνδέεσαι και να μοιράζεσαι υλικό με άλλα S4 και τους αισθητήρες που σε «καταλαβαίνουν», το S4 έρχεται για να κάνει τη ζωή σου πιο διασκεδαστική. Είναι ένας σύντροφος ζωής!

 

 

Τεράστια οθόνη-λεπτός σχεδιασμός

 

Το Galaxy S4 έχει την πρώτη οθόνη στον κόσμο με πλήρη υψηλή ευκρίνεια (HD) και Super AMOLED για την προβολή ακόμα καλύτερων εικόνων. Η μεγάλη οθόνη των 5 ιντσών έχει πυκνότητα 441 ppi (pixel ανά ίντσα) για εκπληκτική ποιότητα θέασης. Το Samsung Galaxy S4 χρησιμοποιεί επίσης το νέο Gorilla Glass 3 της Corning, καθιστώντας το έναν «ανθεκτικό» σύντροφο σε όλες τις περιπέτειες της ζωής.

Εξοπλισμένο με κάμερα 13 megapixels στην πίσω όψη, το Galaxy S4 διαθέτει επίσης λειτουργία Dual Camera, η οποία επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση και των δύο φωτογραφικών μηχανών, στη μπροστινή και πίσω όψη. Κατά τη λήψη φωτογραφιών οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μίας ποικιλίας από εφέ πλαισίου, τα οποία συνδυάζουν φυσικά τις δύο εικόνες και επίσης προσαρμόζουν το μέγεθος της μικρής εικόνας στο εσωτερικό της μεγάλης. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν 8 διαφορετικούς τρόπους για να συνδυάσουν τις δύο φωτογραφίες που λαμβάνονται από την εμπρόσθια κάμερα και την πίσω κάμερα. Ταυτόχρονα, η λειτουργία Dual Video Call σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε και να δέχεστε βιντεοκλήση.

Η λειτουργία της κάμερας εκτείνεται πέρα από τη Διπλή Κάμερα, καθώς είναι εξοπλισμένο με 12 εξαιρετικές λειτουργίες λήψης: Η Drama Shot σας επιτρέπει να δείτε όλη τη δράση σε μία συνεχή ολίσθηση χρόνου (time-lapse), ενώ η Sound & Shot αποθηκεύει μοναδικά ήχο και φωνή.

 

Αυτές οι σημαντικές στιγμές αποθηκεύονται αυτόματα σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών, με τη νέα λειτουργία Story Album. Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται από το Galaxy S4 συγκεντρώνονται και ταξινομούνται αυτόματα σε χρονολογική σειρά και με όλες τις σχετικές πληροφορίες και δημιουργούν ένα μοναδικό άλμπουμ.

 

Συνδεσιμότητα που σε ενώνει με τον κόσμο

Το Samsung Galaxy S4 προσφέρει τη δυνατότητα αληθινών συνδέσεων με τους ανθρώπους στη ζωή μας. Είναι κάτι περισσότερο από μία προσωπική συσκευή, επιτρέποντάς μας να μοιραζόμαστε και να βιώνουμε πολλές από τις απολαύσεις της ζωής, με την οικογένεια και τους φίλους μας, όπου κι αν βρισκόμαστε.

Με τη λειτουργία Group Play, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν μουσική, φωτογραφίες, έγγραφα και παιχνίδια με τους γύρω τους, χωρίς καν να απαιτείται δίκτυο Wi-Fi AP ή κυψελοειδές σήμα. Αυτό το καινοτόμο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν απευθείας με άλλους για να μοιραστούν, να παίξουν και να συν-δημιουργήσουν περιεχόμενο και ψυχαγωγία στη στιγμή. Η επιλογή Share Music επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να αναπαράγουν ταυτόχρονα το ίδιο τραγούδι, συγχρονισμένα, σε διαφορετικά τηλέφωνα για να δημιουργήσουν την απόλυτη ατμόσφαιρα πάρτι.

Το Galaxy S4 φέρνει πιο κοντά όλους τους ανθρώπους, καταργώντας τους γλωσσικούς φραγμούς, μετατρέποντας τα ταξίδια στο εξωτερικό σε πραγματική απόλαυση με τη λειτουργία S Translator, που παρέχει άμεση μετάφραση, χρησιμοποιώντας κείμενο ή μετάφραση φωνής σε εφαρμογές, όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μήνυμα κειμένου και ομιλία (ChatON).

Το Galaxy S4 υποστηρίζει HSPA+42 Mbps και 4G LTE, που σημαίνει ότι όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο μπορείτε να βασίζεστε σε αυτό για τέλεια συνδεσιμότητα. Ειδικά, η έκδοση LTE υποστηρίζει έως και 6 διαφορετικούς πομποδέκτες επιτρέποντας τη λειτουργία στις περισσότερες περιοχές κάλυψης LTE, καθώς και τη δυνατότητα παγκόσμιας περιαγωγής LTE. Η έκδοση TDD/FDD LTE Dual Mode θα είναι διαθέσιμη αργότερα μέσα στο έτος.

Κοιτάξτε το και μιλήστε του-σας καταλαβαίνει!

Η λειτουργία Samsung Smart Pause σας επιτρέπει να ελέγχετε την οθόνη με το βλέμμα σας. Όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο, το βίντεο διακόπτεται όταν κοιτάτε αλλού, και στη συνέχεια ξεκινά αμέσως πάλι όταν επιστρέψετε. Η λειτουργία Samsung Smart Scroll σας δίνει τη δυνατότητα να μετακινηθείτε προς το πρόγραμμα περιήγησης ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πάνω και κάτω, χωρίς να αγγίξετε την οθόνη. Αναγνωρίζει το πρόσωπό σας ενώ κοιτάτε την οθόνη και την κίνηση του καρπού σας και στη συνέχεια μετακινεί τις σελίδες πάνω ή κάτω ανάλογα.

Η λειτουργία Air View επιτρέπει στους χρήστες να δουν το περιεχόμενο ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενός S Planner, γκαλερί εικόνων ή βίντεο, απλώς κουνώντας τα δάχτυλά τους πάνω από την οθόνη, χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξουν. Μπορείτε να δείτε ακόμα μια μεγεθυμένη εικόνα στο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet, ή έναν αριθμό τηλεφώνου αποθηκευμένο στην ταχεία κλήση στο πληκτρολόγιο. Με τη λειτουργία Air Gesture, μπορείτε να αλλάξετε το μουσικό κομμάτι, να μετακινηθείτε προς τα επάνω και προς τα κάτω σε μια ιστοσελίδα, ή να δεχτείτε μία κλήση απλά με μία κίνηση του χεριού σας χωρίς να αγγίξετε την οθόνη.

Με την S VoiceDrive μπορείτε να ενεργοποιήσετε εντολές μέσω φωνητικού ελέγχου για τη βελτιστοποίηση κατά την οδήγηση. Μόλις συνδεθείτε με Bluetooth αυτοκινήτου, το τηλέφωνο μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία οδήγησης, μετατρέποντας το κείμενο σε ομιλία, ώστε εύκολα και με ασφάλεια να ελέγχετε τα μηνύματα, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξετε την οθόνη.

Το Samsung Optical Reader κάνει τη ζωή ακόμα πιο εύκολη, με την αυτόματη αναγνώριση ενός κειμένου, μιας επαγγελματικής κάρτας ή πληροφοριών ενός QR code, παρέχοντας χρήσιμες λειτουργίες, όπως μετάφραση, κλήση, μήνυμα κειμένου και αναζήτηση.

Στο σπίτι, με τη χρήση Samsung WatchON, το Galaxy S4 θα μετατραπεί σε τηλεχειριστήριο IR, για να ελέγχετε το σύστημα ψυχαγωγίας στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης, του set-top box, του DVD player, ακόμα και του κλιματιστικού. Επιπλέον μπορείτε να απολαύσετε ψυχαγωγικό περιεχόμενο συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής τηλεόρασης, καλωδιακής τηλεόρασης και VOD, με βάση τις πλούσιες πληροφορίες που παρέχονται από τον EPG (Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος).

Το Galaxy S4 φροντίζει και για τη ζωή σας, προσφέροντάς σας πληροφορίες για την υγεία, χρησιμοποιώντας το νέο λογισμικό S Health. Ο συνδυασμός των αισθητήρων, που έχουν εγκατασταθεί μέσα στη συσκευή, παρακολουθεί συστηματικά και αυτόματα την υγεία και το περιβάλλον σας, για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας. Επίσης, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ελέγξουν τις συνθήκες υγείας τους, χρησιμοποιώντας ημερολόγιο διατροφής, άσκησης και παρακολούθησης ύπνου, για να μείνουν υγιείς και σε φόρμα.

Το Samsung Adapt Display παρέχει τη βέλτιστη εμπειρία προβολής, προσαρμοσμένη για κάθε τύπο εφαρμογής και το Samsung Adapt Sound προσφέρει ένα βέλτιστο επίπεδο και είδος ήχου, εξατομικευμένο για κάθε χρήστη, για να απολαύσετε τη ζωή στο έπακρο.

 

Άποψη

 

Με τιμή που αγγίζει τα 740 ευρώ, το Galaxy S4 της Samsung, κάνοντας χρήση όλων αυτών των πρωτοποριακών εφαρμογών που μόλις περιγράψαμε, δείχνει ότι δεν φοβάται τον ανταγωνισμό.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δίκτυο λειτουργίας: 2.5 G (GSM/GPRS/EDGE): 850/900/1800/1900 MHz

3G (HSPA+ 42 Mbps): 850/900/1900/2100 MHz

4G (LTE Cat 3 100/50 Mbps)

Οθόνη: 5’’ Full HD Super AMOLED (1.920 x 1.080), 441 ppi

Κάμερα: (οπίσθια) 13 megapixels, αυτόματη εστίαση με φλας & Zero Shutter Lag, (μπροστινή): 2 megapixels, Full HD καταγραφή στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο με Zero Shutter Lag

Μνήμη: 16/32/64 GB επεκτάσιμη με microSD (έως 64 GB)

2 GB (RAM)

Επεξεργαστής: 1.9 GHz τετραπύρηνος (Quad-Core)

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2 (Jelly Bean)

Μπαταρία: 2.600 mAh

Διαστάσεις: 136,6 x 69,8 x 7,9 χιλ.

Βάρος: 130 γρ.

Τιμή: 740 ευρώ