Samsung Galaxy Camera: Η κοινωνική κάμερα

53

Αν σας παραθέταμε μερικά από τα χαρακτηριστικά της, χωρίς να σας δείξουμε φωτογραφία της, θα συγκαταλέγατε αυτή τη συσκευή στα smartphone. Κι όμως, αυτό το προϊόν είναι φωτογραφική μηχανή με χαρακτηριστικά smartphone.

Εκτός από κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να σας μπερδέψουν, είναι και η εμφάνιση της οθόνης αφής. Το πίσω μέρος της κάμερας. Από τη φωτογραφία της μπορείτε πολύ άνετα να κερδίσετε στοίχημα ότι πρόκειται για καινούργιο μοντέλο smartphone της Samsung: εικονίδια από εφαρμογές, το σήμα της μπαταρίας και του σήματος και τρία κουμπιά. Ένα πολύχρωμο λειτουργικό περιβάλλον, με τη λιτή σχεδίαση ενός έξυπνου κινητού. Και δεν θα έχετε άδικο.

Πριν προχωρήσουμε, ας δούμε όμως τις δυνατότητες που προσφέρει η Samsung Galaxy Camera ως φωτογραφική μηχανή.

Κάμερα υψηλών προδιαγραφών

Στο εσωτερικό της, η Galaxy Camera διαθέτει έναν BSI CMOS αισθητήρα, που προσφέρει 16,3 ενεργά megapixels. Ανάλυση αρκετά μεγάλη, αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για μηχανή compact.

Ο φακός της είναι 4,1~86,1 mm, με αντιστοιχία σε 35 mm φιλμ 23~483 mm. Το διάφραγμα είναι 2,8~5,9, τιμές που αντιστοιχούν σε έναν αρκετά φωτεινό φακό. Το οπτικό ζουμ της μηχανής αγγίζει το 21x, δυνατότητα που αποτελεί πολύ μεγάλο ατού για μακρινές λήψεις.

Πλούσια χαρακτηριστικά θα βρείτε και στις ρυθμίσεις, όπως ισορροπία λευκού, αυτόματη εστίαση/έκθεση και προγράμματα λήψης.

Η καταγραφή βίντεο γίνεται σε ανάλυση Full HD (1080p) με ανάλυση 1.920×1.080 (στα 30 ή 60 frames).

Τηλέφωνο δεν παίρνει

Και το λέμε αυτό για να σας προσγειώσουμε. Η Samsung Galaxy Camera διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή, με χρονισμό στο 1,4GHz. Το λειτουργικό σύστημά της είναι Android 4.1 (Jellybean). Ο εσωτερικός διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος είναι 3,87 GB, ενώ έχει υποδοχή για κάρτα microSD (SDXC έως 64 GB).

Τι τα κάνει όλα αυτά, αφού δεν παίρνει τηλέφωνο; Εύλογο ερώτημα. Κατ’ αρχάς, διαθέτει εφαρμογές για την επεξεργασία των φωτογραφιών σας και την αποστολή τους στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης ή σε υπηρεσίες cloud για να κρατάτε αντίγραφα ασφαλείας ή να τα μοιράζεστε με άλλους, και μάλιστα αυτόματα. Επιπλέον, διαθέτει εφαρμογές για την επεξεργασία και το μοντάζ των βίντεο που τραβάτε.

Φυσικά, δεν λείπουν οι δυνατότητες –αυτοματοποιημένες και μη– λήψης καταπληκτικών φωτογραφιών, που έτσι κι αλλιώς διαθέτει ως κάμερα, όπως το Smart Mode, το Voice Control και το Best Face, ή τα διάφορα εφέ, όπως το Paper Artist.

Όλα αυτά τα διαχειρίζεστε στην απολαυστική 4,8 ιντσών οθόνη αφής HD Super Clear LCD, με ανάλυση HD 1.280×720.

 

Συνδεσιμότητα

Ένα συγκρίσιμο χαρακτηριστικό, που πλέον θα είναι στάνταρ στις έξυπνες φωτογραφικές μηχανές νέας γενιάς: η Samsung Galaxy Camera προσφέρει σύνδεση GSM 3G, HSPA-PLUS και Wi-Fi. Έτσι, δεν θα μείνετε ποτέ χωρίς τις ιντερνετικές δυνατότητές της, ενώ η αποστολή των αρχείων αξιοποιεί τις γρήγορες ταχύτητες.

Επιπλέον, υποστηρίζει πρωτόκολλο DLNA για τη διασύνδεση και την προβολή του περιεχομένου της σε τηλεοράσεις νέας γενιάς, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να απολαμβάνετε τις καλλιτεχνικές λήψεις σας σε μεγάλες διαστάσεις.

Πλέον, οι φωτογραφίες και τα βίντεο παύουν να μένουν αποθηκευμένα μέχρι να γυρίσετε σπίτι. Είτε είστε διακοπές είτε σε επαγγελματικό ταξίδι, μπορείτε να επεξεργάζεστε αμέσως τις λήψεις σας και να τις αναρτάτε ή να τις μοιράζεστε με αυτούς που θέλετε.

 

Samsung Galaxy Camera

Αισθητήρας: BSI CMOS, ½,3 ιντσών, 16,3 megapixels

Φακός (χλστ.): 4,1 (αντίστ. 23) / f/2,8 έως 86,1 (αντιστ. 483) / f/5,9, 21x οπτικό ζουμ

Οθόνη: HD Super Clear LCD, 4,8 ιντσών, 1.280×720 HD, 16 εκατ. χρώματα

Επεξεργαστής: τετραπύρηνος 1,4 GHz

Μνήμη: 3,87 GB, microSD (SDXC έως 64 GB)

Λειτουργικό: Android 4.1

Συνδεσιμότητα: GSM 3G, HSPA-PLUS, HSPA+21 850/900/1900/2100, 802.11a/b/g/n (2,4 GHz/5 GHz), Wi-Fi Direct GAP, SSP, HSP, A2DP, SPP, OPP, AVRCP 1.3, HID DLNA, HDMI 1,4, KIES, KIES Air, USB 2.0, 3,5pi 4pole Stereo, GPS/GLONASS