Resident Evil 7: Biohazard, ατόφιος τρόμος…

676

Μια ερημική έπαυλη στη μέση του πουθενά. Τοίχοι που στάζουν πόνο, δυστυχία και αίμα. Διατροφικές συνήθειες που περιλαμβάνουν γενναίες ποσότητες πρωτεΐνης με βασικό συστατικό την ανθρώπινη σάρκα. Σκοτεινά, αμαρτωλά μυστικά. Μια αιματοβαμμένη ιστορία γεμάτη δυσωδία και ανατροπές. Ένας έπος τρόμου που θα σας στοιχειώσει… (Για PC, Xbox One, PS4)
Τα Resident Evil και Silent Hill αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους των τίτλων survival horror. Ενός είδους που αναπτύσσεται συνεχώς κι έχει κερδίσει εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο. Η μεγάλη απήχηση που γνώρισαν τα παιχνίδια δημιούργησε ένα νέο είδος με τέτοια δημοτικότητα που ακολούθησαν σειρές κόμικ, βιβλία και ταινίες.

Αισίως φθάσαμε στην έβδομη συνέχεια του Resident Evil, το οποίο όμως διαφέρει σημαντικά από τους προκατόχους του μια και η οπτική που έχει υιοθετηθεί πλέον είναι αυτή του πρώτου προσώπου σε αντίθεση με την αντίστοιχη του τρίτου προσώπου που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο που αποφάσισαν να πάρουν στην παραγωγή του τίτλου, μια και διαπίστωσαν πως στο πέρασμα του χρόνου το παιχνίδι απομακρύνθηκε από την ατμόσφαιρα και την ουσία που έκανε το Resident Evil τόσο αγαπητό στον κόσμο του. Επιστροφή στις ρίζες, λοιπόν, με την έξυπνη προσθήκη κάποιων νέων στοιχείων που θέτουν νέα όρια και επαναπροσδιορίζουν την έννοια του survival horror. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση για το PS4 υποστηρίζει πλήρως τη συσκευή PlayStation VR Headset.
Αυτήν τη φορά ο πρωταγωνιστής του τίτλου δεν είναι κάποιος ειδικά εκπαιδευμένος πράκτορας, αλλά ένας συνηθισμένος ταλαίπωρος τύπος χωρίς ιδιαίτερα προσόντα και δεξιότητες. Πρόκειται για έναν πιτσιρικά ονόματι Ethan Winters, ο οποίος χήρεψε το 2014. Τρία χρόνια αργότερα δέχεται μια μυστηριώδη τηλεφωνική κλήση από μια γυναίκα που τον πληροφορεί πως η εκλιπούσα Mia δεν είναι και τόσο… εκλιπούσα όσο πίστευε. Ξεπερνώντας την αρχική του ταραχή αποφασίζει να ακολουθήσει τα στοιχεία της Mia που τον οδηγούν σε μια ερημική έπαυλη στο Dulvey της Λουιζιάνας. Χτισμένη στη μέση μιας τεράστιας φυτείας η έπαυλη κρύβει θανάσιμα μυστικά και, από ό,τι φαίνεται, η οικογένεια των μακελάρηδων Baker δεν έχει σκοπό να τα μοιραστεί με κανέναν…

Αυτό που αρχικά φαντάζει ως μια απλή περιπέτεια εξερεύνησης, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μετατρέπεται σε έναν αγώνα επιβίωσης ενάντια σε ανθρωποειδή τέρατα, κανίβαλους, ζόμπι και κάθε είδους ανοσιούργημα στηρίζεται σε δύο πόδια ή απλά σέρνεται.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά θα διαπιστώσετε πως η επιβίωση στην έπαυλη των διεστραμμένων Baker μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Τα όπλα που έχετε στη διάθεσή σας είναι ελάχιστα και περιορίζονται σε ένα πιστόλι, μία κοντόκανη, ένα φλογοβόλο, έναν σουγιά και μερικά εκρηκτικά. Τα πυρομαχικά είναι περιορισμένα και τα βότανα που αποκαθιστούν την υγεία σας δυσεύρετα. Θα πρέπει λοιπόν να κινείστε πολύ προσεκτικά στους σκοτεινούς διαδρόμους και στα κελάρια, αλλά και να μη σπαταλάτε σφαίρες και βότανα γιατί θα σας λείψουν. Επίσης θα πρέπει να συλλέγετε διάφορα αντικείμενα που είτε θα σας βοηθήσουν μελλοντικά να λύσετε τους δεκάδες γρίφους του παιχνιδιού, είτε να τα χρησιμοποιήσετε ως αυτοσχέδια όπλα ώστε να εξοικονομήσετε πυρομαχικά που θα χρειαστείτε όταν αντιμετωπίσετε όσα πλάσματα αρνούνται να πεθάνουν ακόμη κι όταν αδειάζετε έναν γεμιστήρα πάνω τους.

Το Resident Evil 7: Biohazard σε καμία των περιπτώσεων δεν συγχωρεί λάθη και παραλείψεις. Μαγκιές και αντριλίκια του στιλ «μπαίνω σε ένα δωμάτιο και θερίζω οτιδήποτε κινείται» δεν έχουν χώρο εδώ. Το πιθανότερο είναι να καταλήξετε ως το βασικό υλικό στη μεγάλη κατσαρόλα του στιφάδου της οικογένειας Baker. Απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις και γρήγορα αντανακλαστικά. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, η πιο συνετή απόφαση είναι να… το βάλετε στα πόδια μπας και γλιτώσετε. Οι αντίπαλοι κατά 90% είναι πιο δυνατοί και σαφέστατα πιο επικίνδυνοι από την αφεντιά σας.

Κινηματογραφικής ποιότητας γραφικά, σκοτεινή ατμόσφαιρα, άψογα σχεδιασμένοι χαρακτήρες, απίθανο σενάριο με ανατροπές, αυθεντικός τρόμος είναι μερικά μόνο από τα συστατικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι που θα λατρέψετε.