Quantum Break: Στη Ρωγμή του Χρόνου

104

Πόσες φορές δεν έχετε πει ή έστω σκεφτεί: «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω πίσω στον χρόνο. Θα τα έκανα αλλιώς τα πράγματα…». Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό. Μπορείτε όμως να ζήσετε μια ανέλπιστα γοητευτική περιπέτεια που έχει ως αντικείμενό της τον χρόνο τη ροή του οποίου μπορείτε να ελέγξετε ανά πάσα στιγμή. Μια πρωτότυπη ιδέα και μια καθ’ όλα άξια υλοποίηση. (PC, XboxOne)

 

Το ταξίδι στον χρόνο ανέκαθεν αποτελούσε τον κρυφό πόθο και την ένοχη επιθυμία των ανθρώπων. Αυτά ακριβώς πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία η τελευταία δημιουργία της Remedy. Πρόκειται για έναν τίτλο που αναμειγνύει τα στοιχεία της επιστημονικής φαντασίας, περιπέτειας, δράσης και βολών υπό την προοπτική του τρίτου προσώπου. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μια λαμπρή ευκαιρία να ξεσκονίσετε τις γνώσεις σας στη φυσική μιας και ένα μεγάλο μέρος των διαλόγων σχετίζεται αμιγώς με την εν λόγω επιστήμη.

 

Σε μια φανταστική πόλη που θυμίζει αρκετά τη Βοστόνη, μια εταιρεία ονόματι MonarchSolutions διεξάγει επικίνδυνα πειράματα με μια μηχανή του χρόνου. Όπως ήταν αναμενόμενο, ένα πείραμα πήγε στραβά. Για να είμαστε ακριβείς… ΠΗΓΕ ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ. Το χωροχρονικό συνεχές διαταράσσεται με ανυπολόγιστες συνέπειες στον πλανήτη και τη καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο χρόνος πλέον λειτουργεί ανεξέλεγκτα ενώ παγώνει σε ανύποπτες στιγμές. Δημιουργείται πραγματικό χάος και τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου. Κάπου εδώ αναλαμβάνετε δράση, ενσαρκώνοντας τον ρόλο του βασικού πρωταγωνιστή JackRoyce, ο οποίος προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση με κάθε τρόπο και τίμημα. Πρόκειται για τον «καλό» της υπόθεσης μιας και θα ενσαρκώσετε σε δεύτερο χρόνο και τον ρόλο του ανταγωνιστή και φίλου του, PaulSerene, που είναι ο «λιγότερο καλός» της υπόθεσης ενώ τυγχάνει και CEO της -υπαίτιας για τον χαμό που δημιουργήθηκε- MonarchSolutions. Κάπως έτσι θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε με δύο διαφορετικούς χαρακτήρες που επιθυμούν να δώσουν λύση, αλλά ο καθένας με τον… δικό του τρόπο και σκεπτικό. Θα πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας πως η κάθε απόφαση, η κάθε επιλογή που κάνετε έχει άμεσο αντίκτυπο στην εξέλιξη των γεγονότων.

 

Εμείς θα σταθούμε στον κεντρικό χαρακτήρα JackRoyce, ο οποίος μετά το ατύχημα που πάγωσε τον χρόνο αποκτά μια μοναδική και ιδιαίτερα ξεχωριστή δυνατότητα. Μπορεί να ελέγχει/διαχειρίζεται τον χρόνο και τη ροή του. Αυτό ουσιαστικά αποτελεί και το ισχυρότερο όπλο του απέναντι στους εκατοντάδες αμείλικτους αντίπαλους που τον καταδιώκουν. HRemedy εδώ ακριβώς ποντάρει για να δημιουργήσει ένα αυθεντικά πρωτότυπο παιχνίδι όπου ο ήρωας χρησιμοποιεί το χρόνο ως όπλο για να προστατευθεί από τα πυρά των εχθρών του, να τους εξουδετερώσει, να λύσει πολύπλοκους γρίφους κ.ο.κ.

 

Η δυνατότητα ελέγχου/διαχείρισης του χρόνου αποτελεί μια ιδιαίτερα διασκεδαστική εμπειρία που θα την απολαύσετε όσο τίποτα άλλο στο QuantumBreak. Ταυτόχρονα αποτελεί και μια εξαιρετική ευκαιρία για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά οπτικά εφέ που έχουμε δει σε παιχνίδι του είδους μιας και η αλλοίωση του χρόνου εξάπτει τη φαντασία με ποικίλους τρόπους. Όταν μπείτε τελικά στη λογική του παιχνιδιού θα διαπιστώσετε πως μπορείτε να κάνετε -σχεδόν- τα πάντα και μάλιστα όπως ακριβώς το έχετε σχεδιάσει. Ο τεχνικός τομέας αποτελεί σημείο αναφοράς και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιχνίδια επόμενης γενιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών θα αναγνωρίσετε οικεία πρόσωπα ηθοποιών από επιτυχημένες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως τα LordoftheRings, GameofThrones, TheFollowing κ.ά.

 

Το QuantumBreak αποτελεί ένα αυθεντικά πρωτότυπο και έξυπνο παιχνίδι που συνδυάζει τη σκέψη με την καταιγιστική δράση. Η αλληλουχία μεταξύ των γεγονότων που μεσολαβούν μετά τις όποιες αποφάσεις παίρνετε επηρεάζει την όλη εξέλιξη ενώ η «διττή» υπόσταση που προσφέρει η χρήση δύο χαρακτήρων εξασφαλίζει δύο οπτικές του προβλήματος και, σε στιγμές, θα διαπιστώσετε πως οι γραμμές ανάμεσα στο καλό και το λιγότερο καλό είναι πραγματικά δυσδιάκριτες.

 

Απολαυστικό και άρτιο!