Πρώτη Επίσημη Ελληνική Συμμετοχή στο MWC

34

Δόθηκε η συνέντευξη τύπου, για την πρώτη επίσημη συμμετοχή της χώρας μας στο GSMA Mobile World Congress, που θα γίνει στην Βαρκελώνη μεταξύ 25 και 28 Φεβρουαρίου.

 

Το συνέδριο MWC2013 έχει φέτος ως θέμα «New mobile horizon» με σκοπό να διευρυνθεί πέρα από τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και να αγγίξει την φορητότητα  σε ποιο γενικά πλαίσια.

 

Το MWC 2012 είχε 1500 περίπτερα σε επιφάνεια 70.000 τ.μ. ωφέλιμου χώρου, ενώ το επισκέφτηκαν πάνω από 60.000 επισκέπτες από όλον τον κόσμο, 38.000 υψηλόβαθμα στελέχη και 3.500 εκπρόσωποι ΜΜΕ.

 

Μέχρι τώρα, η Ελλάδα δεν είχε επίσημη παρουσία, αν και κάποιες ελληνικές εταιρείες είχαν δικά τους περίπτερα τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος όμως, είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει -πέρα από τα περίπτερα κάποιων ελληνικών εταιρειών- και το περίπτερο της Ελλάδος.

Σκοπός του να εκθέσει δυναμικές εταιρείες, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και για να καταγραφεί η Ελλάδα στον Ψηφιακό χάρτη του 21ου αιώνα.

 

Greece @ MWC 2013

Οι επιχειρηματικοί στόχοι της κίνησης αυτής είναι:

– η παρουσίαση 25 δυναμικών εξωστρεφών εταιρειών του χώρου της ψηφιακής επικοινωνίας, εφαρμογών και υπηρεσιών,

-η δικτύωση των ελλήνων επιχειρηματιών με τα κορυφαία στελέχη του κλάδου,

-οι επαφές με πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές

-και η παρουσίαση ομάδων ελλήνων καινοτόμων νέων που έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Παράλληλα θα εξυπηρετηθούν και εθνικοί-κοινωνικοί στόχοι, όπως:

-η ανάδειξη της Ελλάδας της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, που επενδύει στις -συνέργειες, στο ανθρώπινο δυναμικό και στο μέλλον – Σynergies

-στην επαγωγή πολλαπλών ερεθισμάτων μέσω της προσφοράς μικρών δώρων πολιτισμού και

-συμβολή στη δημιουργία θετικού κλίματος για την ανάπτυξη και την έμφαση στην καινοτομία και εξωστρέφεια με εκδηλώσεις και επικοινωνιακή καμπάνια εντός της Ελλάδας.

 

Υποστηρικτές και Συμμέτοχοι είναι οι Σynergies, HAMAC, HellenicSIA, HBio, ΕΒΙΔΙΤΕ και Hellenic Start up Association. Συνδιοργανωτής είναι και η Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων. Στην αποστολή συμμετέχουν πολλές επιχειρήσεις, ενώ μεγάλη στήριξη προσέφεραν χορηγοί και άλλοι φορείς. Η πανηγυρική εκδήλωση αναχώρησης των συμμετεχόντων θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου.

 

Τα στοιχεία πήραμε από την παρουσίαση του κ. Γιάννη Κώτση-Γιανναράκη, Γενικού Διευθυντή ΣΕΚΕΕ.

 

update:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΚΕΕ

Ανακοινώθηκε σήμερα η πρώτη επίσημη ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση GSMA Mobile World Congress 2013 στο πλαίσιο του 3ου InfoCom Mobiles & Apps, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η συμμετοχή γίνεται με πρωτοβουλία  του  Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και με τη συμμετοχή, ως συνδιοργανωτή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η έκθεση Mobile World Congress 2013, προσελκύει περισσότερους από 65.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, θεωρείται η «βιτρίνα» της παγκόσμιας τεχνολογίας στο χώρο των κινητών επικοινωνιών  και της  ευρύτερης ψηφιακής επικοινωνίας. Η συμμετοχή με εθνικό περίπτερο και ομάδα νέων εταιριών οι οποίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος σ’ αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά και τόσο χρήσιμο στην καθημερινότητά μας κλάδο, δίνει την  ευκαιρία να προβληθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες της χώρας. Άλλωστε, το σύνθημα που θα κυριαρχεί στο περίπτερο είναι:

                     “InnovationborninGreecegoesglobal!”

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο του ΣΕΚΕΕ Κωστή Παπαδημητρακόπουλο αμέσως μετά την έναρξη του συνεδρίου, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ μεγάλη ημέρα τη σημερινή, ιδιαίτερα σημαντική για τα μέλη του ΣΕΚΕΕ, που με αυτή την πρωτοβουλία αξιοποιούν την ευκαιρία να αναδείξουν διεθνώς τα προϊόντα τους.

Ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων χαρακτήρισε αυτονόητη την παρουσία του υπουργείου Ανάπτυξης και τη συνεργασία με εταιρείες ενός κλάδου αιχμής και τόνισε ότι στις προτεραιότητές τους είναι η ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού, η εξωστρέφεια και η ανάληψη δράσεων. Ολοκλήρωσε δε, παρομοιάζοντας την Ελλάδα με ένα μικρό και ευέλικτο ταχύπλοο.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Μιχάλης Σακκάς, επικεντρώθηκε στις ραγδαίες αλλαγές στον κλάδο και τη βοήθεια που η Επιτροπή παρέχει στις καινοτόμες και εξωστρεφείς εταιρείες, τις οποίες θεωρεί εφαλτήριο για μια πιο δυναμική ανάπτυξη.

Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητής Γιώργος Σταθάκης και παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, η πρόεδρος της ΔΑΕΜ Σάντυ Μπουλιάνη, η οποία προανήγγειλε στενότερη συνεργασία του κλάδου με το δήμο στο πλαίσιο της δημιουργίας κόμβου καινοτομίας στο χώρο της Τεχνόπολης, στο Γκάζι.

 

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την πρωτοβουλία της συμμετοχής στο φετεινό MWC με εθνικό περίπτερο, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Μάρκος Βερέμης, τόνισε: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή, καθώς οι εμπειρίες που συγκεντρώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τις συμμετοχές μεμονωμένων ελληνικών εταιριών διευρύνονται πλέον και συμπληρώνονται με το πρώτο ελληνικό περίπτερο, το οποίο φιλοδοξία όλων είναι να μην έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον, συμβάλλοντας με τα οφέλη του στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

Από τη δική του πλευρά, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Πολιτείας στην ελληνική συμμετοχή στο MWC, υπογραμμίζοντας ότι: “Το μήνυμά μας είναι πως θα στηρίξουμε την εξωστρέφεια και την καινοτομία σε κλάδους με υψηλή προστιθέμενη αξία. Έχουμε να κάνουμε πολλά, είναι μακρύς ο δρόμος, χρειάζονται συνέργειες, αλλά αισιοδοξούμε”.

“Γράφουμε ιστορία” υπογράμμισε ο Πρόεδρος τη ΕΝΕΒΗ, Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος, εκπροσωπώντας τους λοιπούς εταίρους της πρωτοβουλίας Σynergies για να συμπληρώσει ότι: “με αυτή την ενέργεια βάζουμε τα ελληνικά μυαλά να συνεργαστούν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε διεθνές επίπεδο”.

Η επιχειρηματική αποστολή στην Βαρκελώνη εντάσσεται στη σειρά εξωστρεφών δράσεωνμε τον τίτλο Σynergies που προγραμματίζουν σε σύμπραξη οι καινοτομικές επιχειρηματικές ενώσεις ΣΕΚΕΕ (Mobile apps), ΕΝΕΒΗ (Μικροηλεκτρονική), ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημική), ΗBio (Βιοτεχνολογία) και ΕΕΝΕ (Startups), για το 2013 και το 2014.

 

Εκτός από την πολιτεία σημαντική είναι και η συνεισφορά της αγοράς, η οποία αναγνωρίζει τη σημασία αυτής της προσπάθειας. Ειδικότερα, την αποστολή στηρίζουν ως Μέγας Χορηγός η Samsung Εlectronics, ως χορηγοί η Εurobank και η Sprint Ιntegrated Communications.

 

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Samsung αναφέρει ότι: “Στηρίζουμε τον ΣΕΚΕΕ στο δύσκολο έργο του να προβάλλει την καινοτομία και τις τεχνολογικές δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή ως χώρα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στεκόμαστε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Νίκος Κούλης, Senior Director, Head of Equity Investments της Eurobank Equities, τόνισε ότι: “συνεχίζουμε να βοηθάμε και να ενισχύουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίνονται για την εξωστρέφεια και τον εξαγωγικό χαρακτήρα τους”.

“Κάναμε το αναμενόμενο”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ και της Sprint Integrated Communications, Ντίνος Λαμπρινόπουλος. Πρόσθεσε δε ότι όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτή την παρουσία στο MWC και δεσμεύθηκε να μείνει αρωγός της προσπάθειας και στο μέλλον.

Την αναλυτική παρουσίαση της αποστολής και των στόχων της στη Βαρκελώνη ανέλαβε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, ο οποίος, αφού περιέγραψε το ελληνικό περίπτερο, τη δομή του και τις δράσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί να γίνουν στη Βαρκελώνη, τόνισε: «Με αυτή την πρωτοβουλία, η οποία αποτελούσε όνειρο πολλών χρόνων, θα δοθεί επιτέλους η δυνατότητα στις νέες, δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις της χώρας να εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο σημαντικότερο παγκόσμιο γεγονός στο χώρο των κινητών επικοινωνιών και στον ευρύτερο τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας».

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με σύντομη παρουσίαση, εκ μέρους εκπροσώπων των εταιρειών που συμμετέχουν στην αποστολή, των δραστηριοτήτων τους και των συγκεκριμένων προϊόντων ή υπηρεσιών που θα παρουσιάσουν στις χιλιάδες των επισκεπτών του Mobile World Congress 2013.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ελληνική αποστολή στη Βαρκελώνη μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο του ΣΕΚΕΕ (www.sekee.gr)