Πρόταση Γιούνκερ για δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

60

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προώθησε σήμερα σχέδιο για δωρεάν roaming και ασύρματο ίντερνετ σε πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην προσπάθεια να τονώσει τη στήριξη του κόσμου στο μπλοκ, που «ταλαιπωρείται» από το Brexit.

«Όταν ταξιδεύετε στην Ευρώπη με το κινητό σας τηλέφωνο, θα μπορείτε να αισθάνεστε ότι είστε στην πατρίδα σας οπουδήποτε στην Ευρώπη, χάρη σε αυτούς τους νέους κανόνες για την περιαγωγή», ανέφερε ο Γιούνκερ ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προσθέτοντας πως «προτείνουμε σήμερα να εξοπλιστεί κάθε ευρωπαϊκό χωριό και κάθε πόλη με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επιδιώκει να πετύχει αυτό τον στόχο μέσα στην επόμενη δεκαετία, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό.

Κολοσσοί στον τομέα των τηλεπικοινωνιών κινούνται παρασκηνιακά εδώ και καιρό προκειμένου να πετύχουν πιο ευέλικτους κανονισμούς, που θα τους επιτρέψουν να τονώσουν τα κέρδη και να επενδύσουν σε γρήγορη ευρυζωνικότητα, ώστε το μπλοκ να φτάσει τα επίπεδα των ΗΠΑ και της Ασίας.