Πρόταση εξαγοράς του Taxibeat από τον γερμανικό κολοσσό Daimler

560

Πρόταση εξαγοράς από το γερμανικό κολοσσό Daimler,  μέσω της θυγατρικής εταιρείας My Taxi, φαίνεται να έχει δεχθεί το Taxibeat. Το ποσό της εξαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα 43 εκατ. ευρώ και το ενδιαφέρον από το γερμανικό όμιλο, γνωστό για τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz και τα Smart, εκδηλώθηκε στα μέσα του φθινοπώρου.

Αν και η συμφωνία δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί επισήμως από καμία από τις δύο πλευρές, η θυγατρική της Daimler Benz φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση της ελληνικής εταιρείας Taxibeat.

Η Taxibeat ιδρύθηκε το 2011 με χρηματοδότηση από το Open Fund της Αθήνας, ύψους 40 χιλ. ευρώ και αποτέλεσε η πρώτη startup στη χώρα μας με μεγάλη επιτυχία. Η εταιρεία έχει επεκταθεί εδώ και μερικά χρόνια στο Περού αριθμεί περίπου 100 άτομα προσωπικό, παρέχει αυξημένο αριθμό υπηρεσιών, ενώ η συνολική χρηματοδότηση που έχει λάβει, ανέρχεται σε 7.5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Νίκο Δρανδάκη, η εταιρεία “τρέχει” με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 180%, καταγράφοντας πολλαπλάσιο αριθμό διαδρομών χρόνο με το χρόνο.

Η My Taxi ιδρύθηκε το 2009. Επίσης η Daimler έχει στην κατοχή της την Moovel που παρέχει υπηρεσίες μετακινήσεων.