Πώς λειτουργεί το Knock Code της LG; (video)

126

Το Knock Code είναι ο νέος ασφαλής και εύχρηστος τρόπος για να κλειδώνετε την LG συσκευή σας. Αναμένεται να αντικαταστήσει το pin και το fingerprint (σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων).

Το Knock Code μπορεί να αποτελείται από 2 έως και 8 χτυπήματα, δημιουργώντας έτσι πάνω από 80.000 πιθανούς συνδυασμούς. Από την πληθώρα τον συνδιασμών που έχει στην κατοχή του ο χρήστης, μπορεί να δημιουργήσει συνδυασμούς απλούς έως και αρκετά πολύπλοκους, πράγμα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό χρήστη και μειώνει την πιθανότητα παραβίασης.

Ο τρόπος εισαγωγής του κωδικού είναι και αυτός ιδιαίτερος και θα δυσκολέψει κάθε κακόβουλη προσπάθεια ανάκτησής του καθώς μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης και εφόσον δεν υπάρχει κάποιο ορατό σχέδιο ή λειτουργία καθοδήγησης, καθιστά εντελώς αδύνατο σε κάποιον άλλο πέραν του χρήστη να αντιγράψει ή να μιμηθεί τον σωστό κωδικό.

Η λύση αυτή θα είναι εύκολα διαθέσιμη καθώς δεν χρειάζονται ακριβές συσκευές και ναυαρχίδες, ενώ η LG ενσωματώνει ήδη το Knock Code στη νέα σειρά L Series III και σύντομα θα είναι διαθέσιμο για τα περισσότερα μοντέλα των smartphones της μέσω αναβάθμισης, συμπεριλαμβανομένης της σειράς G, μετατρέποντας έτσι την προστασία της συσκευής σε μία προσιτή πολυτέλεια για την πλειοψηφία των χρηστών.