Πώς η Yahoo θα νικήσει το Facebook

67

Με έξυπνες επενδύσεις επιχειρεί η Yahoo να ξεπεράσει το Facebook και την Google. Έτσι μετά την εξαγορά του Tumblr προχώρησε στην εξαγορά της Qwiki, μιας εταιρείας που έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν αυτόματα ταινίες μικρού μήκους.

Με το Qwiki οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν αυτόματα μια ταινία χρησιμοποιώντας εικόνες, βίντεο και μουσικά αποσπάσματα που έχουν στο τηλέφωνό τους. Το βίντεο είναι πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των εταιρειών του διαδικτύου.

Μετά το Facebook που εξαγόρασε το Instagram και ενσωμάτωσε τη λειτουργία βίντεο, το Twitter εξαγόρασε το Vine για τον ίδιο λόγο, να μπορεί να υποστηρίζει βίντεο. Έτσι η Yahoo έπρεπε να κάνει τη δική της κίνηση και να εξαγοράσει μια υπηρεσία με βίντεο.

 

Ακολουθώντας την τακτική που η Yahoo ακολούθησε και με το Tumblr, θα αφήσει ανεξάρτητο το Qwiki και δεν θα το ενσωματώσει στις υπηρεσίες της. Τους τελευταίους 12 μήνες, η Yahoo! έχει εξαγοράσει, επίσης, τις εφαρμογές Alike, Stamped, Snip.it καθώς και το Summly, για την εξαγωγή περιλήψεων ειδήσεων.