Ποια είναι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του Πάσχα από όλον τον κόσμο;

124

Ποια είναι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του Πάσχα από όλον τον κόσμο; Το Business Insider συγκέντρωσε όλα τα ήθη & τα έθιμα των λαών!

Το Business Insider συγκέντρωσε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του Πάσχα από όλον τον κόσμο, σε γλυκέςή αλμυρές παραλλαγές. 

Αρνί ή κατσίκι, χοιρινό, κουλουράκια, τσουρέκια, κόκκινα αβγά και παραδοσιακά ποτά, όλα παίρνουν τη θέση τους στο γιορτινό τραπέζι και καταναλώνονται τις εορταστικές αυτές μέρες. Χριστιανοί και ορθόδοξοι έχουν τα δικά τους ήθη και έθιμα που περνούν από το στομάχι και αφήνουν μια γλυκιά γευστική ανάμνηση στον ουρανίσκο.

1. Μεξικό, «capirotada», μια πουτίγκα με γλυκό ψωμί, καλυμμένο με σιρόπι, φρούτα, καρύδια και τυρί.

2. Εκουαδόρ, «fanesca», μία σούπα με γάλα, κολοκύθα, φασόλια, δημητριακά, μπιζέλια, αβγά, καλαμπόκι και βακαλάο.

3. Τζαμάικα, ψωμάκια με μπαχαρικά και σταφίδες που σερβίρονται μετυρί τένταρ.

4. Αγγλία, «σταυρωτά» ψωμάκια με σταφίδες και γλάσο.

5. Ολλανδία, «advocaat», κρεμώδες αλκοολούχο ρόφημαμε βάση το μπράντι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια.

6. Ελλάδα, τσουρέκι με κόκκινο αυγό.

7. Σερβία, «kulich», κέικ με λευκό γλάσο.

8. Φιλανδία, «mämmi»,  αρωματισμένο ψωμί με μελάσα και ξύσμα πορτοκαλιού.

9. Αργεντινή, «Torta pascualina», πίτα με σπανάκι, ρικότα και αβγά.

10. ΗΠΑ, χοιρομέρι με ανανά και κεράσια.