Πληθαίνουν οι φήμες για Apple TV με υποστήριξη 4Κ και HDR

391

H Apple μπορεί να ετοιμάζει 4K περιεχόμενο στο iTunes με υποστήριξη HDR πριν έρθει η αναμενόμενη αναβάθμιση ενός 4K Apple TV αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με το appleworldhellas.com.

Ένας  Άγγλος και μέλος του MacRumors ανέφερε χθες πως πρόσφατα αγόρασε την ταινία “Passengers” στο iTunes Store. Με μια πιο προσεχτική ματιά στο ιστορικό του λογαριασμού του παρατήρησε πως το αντικείμενο της αγοράς του είχε την ετικέτα “4K,HDR” πάρα το γεγονός πως μπορούσε να κάνει λήψη αυτής της ταινίας σε Full HD.

Ένας άλλος χρήστης διαπίστωσε ακριβώς το ίδιο στην αγορά της ταινίας “Fantastic Beasts and Where to Find Them”.

Αν και το παραπάνω θα μπορούσε να είναι κάποιο glitch στο σύστημα της Apple σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και να μην μας κάνει να πιστέψουμε πως η Apple ετοιμάζει περιεχόμενο στο iTunes για να υποστηρίξει ένα 4K Apple TV.

H Apple ήδη έχει ετοιμάσει το έδαφος για την αναπαραγωγή 4K περιεχόμενο με την εισαγωγή του H.265 video decoding στο iOS 11 και tvOS 11.

Επίσης τα νέα iPad Pro μπορούν να δείξουν HDR περιεχόμενο.

Τέλος και ο ίδιος ο Tim Cook είχε αναφέρει κατά το WWDC 2017 ότι μεγάλες αναβαθμίσεις έρχονται στο Apple TV αυτό το φθινόπωρο χωρίς όμως να δώσει πολλές περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια αναβάθμιση λογισμικού δεν θα επιτρέψει την αναπαραγωγή 4K βίντεο στο 4ης γενιάς Apple TV και αυτό γιατί το hardware του δεν το υποστηρίζει.