Πληροφορίες για νέα εθελουσία στον ΟΤΕ

30

Πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΟΤΕ σχεδιάζει για αυτήν τη χρονιά νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ακολουθώντας το σχέδιο που εφάρμοσε την προηγούμενη χρονιά και απέφερε όφελος περίπου 80 εκατ. ευρώ.

 

Οι πληροφορίες σημειώνουν ότι και στο φετινό υπό σχεδίαση πρόγραμμα εθελουσίας ο ΟΤΕ θα προσφέρει κίνητρα σε όσους βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης και μπορούν να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

 

Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμη για να διαρρεύσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα κίνητρα ή τον αριθμό των εργαζομένων που προσδοκά η εταιρεία να συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα, αλλά αναμένεται σύντομα να υπάρξει συνάντηση της διοίκησης με την ομοσπονδία των εργαζομένων για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί στο προσωπικό που θα θελήσει να κάνει χρήση.

 

Εν πάση περιπτώσει, άνθρωποι της εταιρείας υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βαρύνει τον όμιλο και δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για ένα ακόμη πρόγραμμα το οποίο εντάσσεται στις ενέργειες μετασχηματισμού που υλοποιεί η διοίκηση της εταιρείας.

 

1.516 εργαζόμενοι αποχώρησαν πέρσι

 

Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς 1.516 άτομα αποχώρησαν από το ΟΤΕ κάνοντας χρήση των κινήτρων που είχαν δοθεί και τα οποία μάλιστα είχαν χαρακτηριστεί μάλλον γενναιόδωρα, καθώς η μέση αποζημίωση για το προσωπικό που συμμετείχε είχε ανέλθει στα 127.000 ευρώ.

 

Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι αίτημα για συμμετοχή στο πρόγραμμα είχαν υποβάλει περισσότερο από 1.750 εργαζόμενοι, ωστόσο κάποιοι εξ αυτών δεν αποχώρησαν, καθώς είχε τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Τα δύο προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού που είχαν προταθεί αφορούσαν αφενός όσους βρίσκονταν κοντά στη συνταξιοδότηση και θεμελίωναν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης (πλήρους ή μειωμένης) ώς το τέλος του 2015 και αφετέρου εργαζόμενους που είχαν συμπληρώσει 15 χρόνια πραγματικής εργασίας στον ΟΤΕ.

 

Η ετήσια εξοικονόμηση που πέτυχε ο ΟΤΕ από την αποχώρηση των 1.516 εργαζομένων υπολογίζεται σε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

 

Πέραν της μείωσης του προσωπικού και της εξοικονόμησης των δαπανών που αφορούν τα κόστη προσωπικού ο ΟΤΕ με τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα και την καλύτερη διαχείριση του προσωπικού, αφού η εταιρεία έχει προχωρήσει σε προσλήψεις εργαζόμενων με δεξιότητες και ικανότητες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του ομίλου.