Παρουσιάστηκε το smartphone της Amazon και έβαλε

103

Ο  γενικός διευθυντής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, παρουσίασε στο Σιάτλ,το νέο smartphone της εταιρείας, το οποίο αναμένεται θα είναι διαθέσιμο στις αγορές τον Σεπτέμβριο.

Η οθόνη της συσκευής είναι 4,7 ίντσες – θεωρείται ιδανική για χρήση με ένα χέρι – και όπως ανέφερε ο  Μπέζος στην ομιλία του, η τιμή του θα κυμαίνεται στα 100 δολάρια με ένα χρόνο συνδρομή στην υπηρεσία ψυχαγωγικού περιεχομένου, Prime, της Amazon. Το κινητό, όπως ήταν αναμενόμενο , θα συνοδεύει δανειστική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, δωρεάν χώρος στην υπηρεσία Cloud  της εταιρείας, κ.α. 

Με το λανσάρισμα της συσκευής, η Αmazon εισέρχεται σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές, όπου η Apple και η Samsung κρατούν τα «ηνία». Ο αναλυτής Τζέιμς Μακουίβι, της εταιρείας Ερευνών «Forester», υπογράμμισε, ότι η Amazon δεν σκοπεύει να αποσπάσει μερίδιο των ανταγωνιστών της από την αγορά. Στόχος της είναι να κρατήσει το πελατειακό της κοινό «πιο κοντά».

«Το smartphone της Amazon θα σαρώσει σε πωλήσεις», δήλωσε ο Γκέρι Πούρντι, αναλυτής κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Compass Intelligence. Ο ίδιος τόνισε, ότι η διάθεση της εταιρείας να πουλήσει συσκευές σε τεράστιο αριθμό πελατών, χωρίς μεγάλο περιθώριο κερδών, αποτελεί το μεγαλύτερο «όπλο» της Amazon.

Σύμφωνα με διάφορες ανακοινώσεις, μοναδικό καθιστά το κινητό της Amazon, το γεγονός, ότι διαθέτει τεχνολογία 3D, προσφέροντας έτσι τρισδιάστατη απεικόνιση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Fire Phone διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών, κάμερα 13 Mpixels και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της συσκευής αποτελεί η τεχνολογία Dymanic Perspective.

Το κινητό τηλέφωνο διαθέτει 4 ειδικές κάμερες και μία μηχανή υψηλής απόδοσης γραφικών, τα οποία διαμορφώνουν μία σχεδόν τρισδιάστατη εικόνα στην οθόνη, που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το κινητό με έναν καινοτόμο τρόπο.

Επίσης, το κουμπί Firefly του κινητού αναγνωρίζει αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο, όπως μουσική, ταινίες, πίνακες, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, barcodes, αριθμούς τηλεφώνων και άλλα.

«Το κουμπί Firefly έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνων, barcodes, έργα τέχνης και τουλάχιστον 100 εκατομμύρια αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιών, ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και προϊόντων, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η διάθεση του τηλεφώνου θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου στις ΗΠΑ, ενώ το κόστος της συσκευής θα είναι 199 δολάρια με διετές συμβόλαιο.