Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia

471

Ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia, Flavio Cattaneo, υπέβαλε την παραίτησή του καθώς κλιμακώνεται η ένταση με την μέτοχο Vivendi, σύμφωνα με το euro2day.gr.

Ο κ. Cattaneo είναι ο δεύτερος CEO που φεύγει από την εταιρεία μέσα σε περίπου ένα χρόνο, καθώς η Vivendi, με επικεφαλής τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Vincent Bollore, προσπαθεί να ασκήσει έλεγχο στην ιταλική τηλεπικοινωνιακή.

Η Vivendi κατέχει ποσοστό σχεδόν 25% στην Telecom Italia –λίγο χαμηλότερο από αυτό που απαιτείται προκειμένου κάποιος επενδυτής να υποβάλει πρόταση εξαγοράς.

Ο κ. Cattaneo ανέλαβε την θέση του CEO τον Μάρτιο του 2016, παίρνοντας τη θέση του Marco Patuano, ο οποίος παραιτήθηκε κατόπιν διαφωνίας με την Vivendi σε θέματα στρατηγικής.

Η Telecom Italia ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η παραίτηση του κ. Cattaneo, που θα έχει ισχύ από τις 28 Ιουλίου, σχετίζεται με την επίτευξη των οικονομικών στόχων της εταιρείας και την ανάγκη για έναν manager με διαφορετικές δεξιότητες. Ωστόσο, άτομα που γνωρίζουν το θέμα, είπαν πως η παραίτηση έρχεται μετά από διαφωνίες με τη διοίκηση της Vivendi.

Ο Amos Genish, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών της Vivendi για επέκταση της διανομής του περιεχομένου της σε διάφορες πλατφόρμες, αναμένεται να αναλάβει τα περισσότερα καθήκοντα του κ. Cattaneo, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το MarketWatch. Μεγαλύτερες εκτελεστικές ευθύνες αναμένεται να αναλάβει και ο Arnaud de Puyfontaine, CEO της Vivendi και πρόεδρος της Telecom Italia, καθώς και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Giuseppe Recchi.