Παρά την κρίση οι Έλληνες ξόδεψαν 700 εκατ. για smartphones!

64

Η SquareTrade, ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή συμβολαίων προστασίας ηλεκτρονικών συσκευών, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια πελάτες διεθνώς, ανακοίνωσε τα στοι­χεία μιας έρευνας που καταδεικνύει ότι οι Έλληνες πλήρωσαν από το 2007 μέχρι σήμερα, συνολικά 701.064.735 ευρώ για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα smartphones!

Πρόκειται για ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση δεδομένης της οικονομικής κρίσης στη χώρα κι αποδεικνύει την εξάρτηση των Ελλήνων από τις συγκεκριμένες συσκευές. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες χρήστες smartphones έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο, την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος, για βλάβες στις συσκευές τους – το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη!, σχολίασε ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της SquareTrade Ευρώπης.

«Δεν είναι μόνο ότι ολοένα και περισσότεροι αποκτούν smartphones, αλλά και ότι τα χρησιμοποιούμε πιο πολύ από ποτέ: για έλεγχο των e-mails, για λήψη φωτογραφιών, για πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή για ένα απλό τηλεφώνημα. Επειδή πολλοί από τους κατόχους, λόγω της αναβάθμισης που παρέχει το συμβόλαιό τους, δεν πληρώνουν το αρχικό κόστος της συσκευής, συνήθως ξεχνούν πόσο ακριβή είναι, μέχρι να… καταστραφεί. Ένα κόστος αντικατάστασης 500-600 ευρώ είναι μια πραγματικά επίπονη προοπτική. Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί κανείς χωρίς αυτές τις απαραίτητες συσκευές, πιστεύουμε ότι η αντικατάσταση την αμέσως επόμενη μέρα είναι απολύτως απαραίτητη, όταν μιλάμε για προγράμματα προστασίας κινητών».