Πάνω από 250 θάνατοι διεθνώς για μία selfie

383

Περίπου 259 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να καταγράψουν μια selfie με το κινητό τηλέφωνο.

Όπως σημειώνεται σε επιθεώρηση της «Οικογενειακής Ιατρικής και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας» και πραγματοποίησαν ερευνητές από το ινδικό Ινστιτούτο Ιατρικών επιστημών, περίπου 259 άνθρωποι παγκοσμίως, έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή βγάζοντας selfie, από τον Οκτώβριο του 2011 έως το Νοέμβριο του 2017.

Το 2011 ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων ήταν μόλις τρεις. Μέχρι το 2016, ο αριθμός αυτός εκτινάχθηκε στους 98.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνδρες (περίπου το 72%)  κάτω των 30 ετών ενώ οι πιο πολλοί θάνατοι καταγράφηκαν στην Ινδία. Ακολουθούν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Πακιστάν.

Περίπου 159 Iνδοί έχασαν την ζωή τους βγάζοντας selfie από το 2011 έως το 2017. Οι ερευνητές αποδίδουν τον υψηλό αριθμό στον τεράστιο πληθυσμό της χώρας κάτω των 30 ετών, που  είναι  ο μεγαλύτερος στον κόσμο.

O πνιγμός ανθρώπων που πέφτουν από σκάφος ή παρασύρονται από κύματα αποδεικνύεται πως είναι η κύρια αιτία των θανάτων.

Η δεύτερη αιτία είναι οι «μεταφορές», δηλαδή ο θάνατος που προήλθε ενώ κάποιος προσπαθούσε να απαθανατίσει ένα στιγμιότυπο μπροστά από τρένο ή μέσα σε αυτοκίνητο εν κινήσει.

Στην τρίτη θέση «ισοβαθμούν» οι φωτιές και οι πτώσεις από ψηλά σημεία. Οκτώ θάνατοι καταγράφηκαν από άγρια ζώα, ενώ στις ΗΠΑ τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους με όπλο οποίο εκπυρσοκρότησε.