Παίρνει και τηλέφωνο

56

Το έχουμε ξαναπεί. Παραείναι έξυπνο για να μιλάς απλά στο τηλέφωνο. Με ένα smartphone, σερφάρεις στο ίντερνετ αναζητώντας πληροφορίες και ειδήσεις, διαθέτει σύστημα GPS και χάρτες πλοήγησης, βγάζεις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και γυρίζεις ταινίες HD, ακούς μουσική και δικτυώνεσαι κοινωνικά. Φυσικά, παίζεις παιχνίδια ενώ διαθέτει εφαρμογές και … μην ξεχνιόμαστε, επικοινωνείς στέλνοντας e-mails, sms και στην ανάγκη παίρνεις και κανά τηλέφωνο, αν δεν έχουν τελειώσει οι μονάδες ή ο δωρεάν χρόνος ομιλίας.

Τα smartphones έχουν αντικαταστήσει πληθώρα συσκευών όπως οι φωτογραφικές, βιντεοκάμερες, τα MP3 players, τα ραδιοφωνάκια, τα σημειωματάρια, τα ξυπνητήρια, ακόμα και τα βιβλία.

Αυτό έδειξε και έρευνα που έγινε στην Αγγλία, ανάμεσα σε 2000 χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το κινητό τους κατά μέσο όρο 128 λεπτά.

Από αυτά,

24’49” ξοδεύονται στο σερφάρισμα,

17’29” διεκδικούν συγκεκριμένες σελίδες όπως το Facebook και το Twitter,

15’38” για το άκουσμα μουσικής,

14’26” σπαταλούνται στα παιχνίδια και μόλις

12’8” σε τηλεφωνήματα.

Τον υπόλοιπο χρόνο διεκδικούν η αποστολή emails με 11’6”, η αποστολή SMS 10’12”, η θέαση βίντεο ή ταινιών 9’23”. Στις τελευταίες θέσεις με λιγότερο χρόνο, είναι η ανάγνωση βιβλίων και η φωτογράφιση.

Επίσης, σε ποσοστό 46% οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν άλλο ξυπνητήρι ή ρολόι, ενώ 39% δεν έχουν ξεχωριστή κάμερα.

Τι θα έδειχνε άραγε η έρευνα αν γινόταν στην Ελλάδα του 2012;