ΟΤΕ: Συζητήσεις για την απόκτηση της αλβανικής Albtelecom

91

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο ΟΤΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Albtelecom (πάροχο σταθερής τηλεφωνίας-ίντερνετ και ιδιοκτήτη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Eagle) της Αλβανίας με στόχο την εξαγορά της. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα πάντα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, βρίσκονται καιρό σε διαπραγματεύσεις, αλλά οι διαφορές στο τίμημα δεν έχουν επιτρέψει να ευοδωθεί η συγκεκριμένη εξαγορά.

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι μέτοχοι της Albtelecom ζητούν 200 έως 230 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω μεγέθη αναφέρονται στην αξία της επιχείρησης (market value), συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού ύψους 70 εκατ. ευρώ που διαθέτει η Albtelecom. Αλλά αυτό το ποσό δεν γίνεται δεκτό από την πλευρά του ΟΤΕ.

Επισήμως κανείς, ούτε από την  πλευρά της Albtelecom ούτε από την πλευρά του ΟΤΕ, δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες, αλλά άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν ότι «όλα είναι θέμα τιμήματος».

Για τον ΟΤΕ πάντως η εξαγορά της Albtelecom θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση, γιατί θα τον καθιστούσε ολοκληρωμένο πάροχο στην αλβανική αγορά. Σημειωτέον ότι ο όμιλος ΟΤΕ εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στην αλβανική αγορά κινητής τηλεφωνίας με την AMC, η οποία μάλιστα είναι από τις πιο επικερδείς εταιρείες του Ομίλου ΟΤΕ.

Στη φωτογραφία ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της AMC Αλβανίας, κ. Δημήτρης Μπλάτσιος.