ΟΤΕ-ΟΠΑΠ-ΔΕΗ κόντρα στις τράπεζες

143

Βαριές απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο αλλά και συνέχεια της αντίδρασης από ΟΤΕ και ΔΕΗ συνθέτουν το σκηνικό της συνεδρίασης του ΧΑ. Οι πιέσεις στα τραπεζικά χαρτιά και κυρίως στη Eurobank είναι έντονες, ενώ από την άλλη οι επενδυτές κοιτάζουν στις μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της τελευταίας εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο ΟΤΕ καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο κατά 5,58% στα 2,84 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ σημειώνει κέρδη 3,87% στα 3,5 ευρώ. Συνολικά ο ΟΤΕ εδώ και τρεις συνεδριάσεις καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο με κέρδη κοντά στο 10%, επιχειρώντας να ξεφύγει από τα ιστορικά χαμηλά των 2,2 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ έχει απομακρυνθεί κατά 4% από τα ιστορικά χαμηλά στα οποία είχε βρεθεί.

Στις τράπεζες, απώλειες 7,57% στα 0,83 λεπτά σημειώνει η Eurobank, στο -2,82% και τα 1,38 ευρώ η Alpha, απώλειες και για την ΕΤΕ στο -1,27% και τα 2,33 ευρώ, ενώ κοντά στο 5% είναι οι απώλειες για Πειραιώς, ΤΤ. Η αβεβαιότητα στις τράπεζες συνεχίζει να υφίσταται, καθώς η αγορά καλείται να αντιμετωπίσει, όπως σχολιάζουν χρηματιστές, τις ζημιές που θα γράψουν οι τράπεζες από τα ομόλογα που είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους και τα «ευρήματα» της Blackrock που πιθανώς να δουν το φως της δημοσιότητας την προσεχή εβδομάδα.

Σημαντικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή του ΟΠΑΠ που κερδίζει 3,55% στα 7,29 ευρώ, κέρδη 2,33% για τη Μότορ Όιλ, ενώ από τις μετοχές του 20άρη κινητικότητα παρατηρείται και για Μυτιληναίο και ΕΛΠΕ.

Τέλος, από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η μετοχή της Ιντραλότ που σημειώνει άλμα πάνω από 7%.