ΟΤΕ: Ο Srini Gopalan εξελέγη νέο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

535

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (ΟΤΕ ΑΕ) ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εξέλεξε εχθές ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του τον κ. Srini Gopalan, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κας Claudia Nemat, για το υπόλοιπο της θητείας της, δηλαδή μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα πραγματοποιηθεί το έτος 2018.

Βιογραφικό σημείωμα κ. Srini Gopalan

Από τον Ιανουάριο του 2017, ο κ. Srini Gopalan είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom AG, υπεύθυνος για την Ευρώπη. Πριν ενταχθεί στην Deutsche Telekom, κατείχε τη θέση του Consumer Director της Bharti Airtel Ltd, έχοντας υπ’ ευθύνη του 23 περιοχές της Ινδίας, για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, ευρυζωνικότητας και δορυφορικής τηλεόρασης. Κατά τη θητεία του, μέσω καινοτόμων προσφορών, επέδωσε στην Airtel ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που τη βοήθησαν να διαφοροποιηθεί στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της Ινδίας.

Πριν τη Bharti Airtel, ο κ. Gopalan εργάστηκε για πάνω από δέκα χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχικά σε μια σειρά από θέσεις για τον αμερικανικό πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Capital One, από όπου αποχώρησε το 2009, ως Managing Director της εταιρείας για το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Chief Marketing Officer στην T-Mobile UK, όπου ήταν υπεύθυνος για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Ήταν μέλος της διοικητικής ομάδας που ενοποίησε την T-Mobile UK και την Orange στην Everything-Everywhere. Εν συνεχεία, εργάσθηκε για τρία χρόνια ως Director Consumer Business Unit στη Vodafone UK.

Ο κ. Srini Gopalan σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο St. Stephen’s College στο Νέο Δελχί και απέκτησε τίτλο ΜΒΑ από το κορυφαίο πανεπιστήμιο Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ινδίας, ΙΙΜ Ahmedabad.