ΟΤΕ: Μέσα στην εβδομάδα εξελίξεις για την εθελουσία

35

Πολύ σύντομα, μέσα στην εβδομάδα το πιθανότερο, αναμένεται η διοίκηση του ΟΤΕ να αποστείλει στην ομοσπονδία των εργαζομένων του ομίλου την πρόσκληση για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό.

Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, καθώς μέχρι το τέλος του έτους υπολείπονται 2,5 μήνες περίπου, και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν και όσοι ενδιαφέρονται να αποχωρήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Στόχος της διοίκησης του ΟΤΕ είναι να μειώσει το προσωπικό κατά 1.200 ώς 1.300 εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα εθελουσία αυτήν τη χρονιά θα ενταχθεί και προσωπικό που συμπληρώνει τα κριτήρια συνταξιοδότησης έως το 2020 (πέρυσι ήταν έως το 2015), ενώ φημολογείται ότι θα υπάρξει και πρόγραμμα αποχώρησης με μπόνους, με τη μορφή επιπλέον μισθών, για προσωπικό που έχει συμπληρώσει 15ετή υπηρεσία στον ΟΤΕ και επιθυμεί να αποχωρήσει.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι επιμένουν στη θέση τους να διασφαλιστούν και τα δικαιώματα του προσωπικού που θα παραμείνει στον όμιλο, πέραν των δικαιωμάτων όσων αποφασίσουν να αποχωρήσουν.

Αίτημα των εργαζομένων, επίσης, είναι η σύσταση του επαγγελματικού ταμείου ασφάλισης για το προσωπικό του ΟΤΕ. Πρόκειται για θέμα που εκκρεμεί από την εποχή που το ΤΑΠ-ΟΤΕ εντάχθηκε στο ΙΚΑ.